FIA süüdistab vormelitiimide ühendust sabotaažis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari president Luca di Montezemolo
Ferrari president Luca di Montezemolo Foto: AP / Scanpix

Rahvusvaheline Autoliit FIA süüdistab vormel-1 meeskondade ühenduse FOTA salapärast liiget sabotaažis ning väidab, et isik üritab kriisis vormel-1 sarjale igal võimalusel lõppu teha.

Juba pikemat aega on FIA ja FOTA tulist võitlust pidanud, kuna FIA tahab läbi suruda suuri eelarvekärpeid, mis tagavad väiksema eelarvega tiimidele suurema tehnilise vabaduse, vahendab Reuters. Kuid nüüd teatas FIA, et pärast neljapäevaseid läbirääkimisi jõuti Ferrari, Toyota, Red Bulli ja Brawn GP tiimidega paljudes asjades üksmeelele.

«FIA oli seetõttu väga üllatunud, et mõningad FOTA liikmed, kes ei osalenud koosolekul, süüdistasid valelikult, et midagi pole kokku lepitud ning kohtumine oli pelgalt aja kulutamine,» seisis FIA ametlikus teadaandes. «FOTAs on ilmselgelt liige, kes üritab takistada ükskõik millist kokkulepet, isegi kui tema tegevus kahjustab sporti.»

Kuigi FIA nimesid ei nimetanud, teatas Ferrari president Luca di Montezemolo, kes koosolekul ei osalenud, laupäeval, et suurtootjad on valmis looma vajadusel alternatiivse võistlussarja.

FOTA ja FIA tülitsevad jätkuvalt 2010. aasta reeglite ja plaanitud eelarvekärbete üle, kuid FIA ei väsi rõhutamast, et kokkuleppele ollakse lähedal.

«FOTAga kohtumisel selgus, et FIA tahab julgustada uute tiimide lisandumist, et säilitada sellega vitaalsus ja majanduslik elujõulisus pikas perspektiivis. Kokkuleppele jõuti tehniliste regulatsioonide osas,» kirjutati teadaandes. «Ka kulude vähendamise teema juures ollakse lähedal kokkuleppele ja finantseksperdid peaksid mõlemalt poolelt kohtuma nii kiirelt kui võimalik.»

FIA avaldas vastuolulise 2010. aasta osalejate nimekirja reedel ning kõik kümme praegust tiimi on kirjas. Samas jätab FIA läbirääkimisi viie uue tiimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles