Indrek Tobreluts jäi Euroopa meistrivõistlustel napilt medalita

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Margus Ansu

Haanjas jätkuval laskejooksu Euroopa meistrivõistlustel jäi Indrek Tobreluts täna meeste 4 km sprindis esimesena medalita, kulla võitis Venemaa sportlane Sergei Balandin.

Puhtalt lasknud Balandin jõudis finišisse ajaga 15.02,1. Neli möödalasku teinud Ruslan Nasirov (Usbekistan) kaotas talle 8,7, kaks trahviringi jooksnud Aleksandr Katšanovski (Venemaa) 11,6 ning Tobreluts 17,5 sekundiga.

Tobrelutsul jäi lamadestiirus üles kaks ja püstitiirus üks märk.

«Lamades ebaõnnestusin. Tundsin kuidagi ebamugavalt, üks märk liikus kuid kahjuks ülesse ei tõusnud. Varem olen lamades ära lasknud, täna läks nii. Püsti eksisin viimasel lasul. Eilne oli jalgades, jooks oli nagu puujalgadega. Homne päev on veel ees,» kommenteeris Tobreluts, kes on homse viitstardiga võistluse eel optimistlik. «Tundub, et medalid otsustatakse tiirus, stardivahed jälituseks on väikesed.»

Hea jooksu tegi ka Kauri Kõiv, kes tuli 58,2sekundise kaotusega võitjale seitsmendaks. Kõiv eksis tiirus kokku kolmel korral.

Teistest eestlastest oli Roland Lessing 32 mehe seas 25., Jaan Koolmeister 28., Peeter Kirss 29. ja Rando Kaljuveer 30.

Juunioride Euroopa meistriks tuli Georgi Sennikov (Venemaa), kelle võiduaeg 4 km pikkusel distantsil oli nelja trahviringi juures 15.56,3. Hõbeda sai sakslane Hendrik Berner (+27,7) ja pronksi võitja võistkonnakaaslane Pavel Šelkovkin (+39,4). Esimene neist käis kahel ja teine kolmel trahviringil.

Eesti koondise parimana sai Rene Zahkna (+1.10,7) üheksanda koha. Lootuse paremale kohale nurjasid lamadestiirus tehtud neli möödalasku, püstitiirus Zahkna ei eksinud.

Tarvi Sikk lõpetas võistluse 16., Kalev Ermits 17., Johan Talihärm 21., Jan Treier 23. ja Timo Truu 36. kohaga. Võistlejaid oli 39.

Meeste 6 km viitstardist võistlus algab homme kell 11. Juuniorid stardivad kell 11.45. Täna on EMil kavas veel naiste ja naisjuunioride sprint, mis algab kell 14.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles