Tšernov lõpetas elu parima hooaja Soomes neljanda kohaga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tsernov.
Liina Tsernov. Foto: Mallor Malmre/Jooksuportaal

Liina Tšernov võistles täna Soomes Kourtanen Eliittikisat võistlusel, kus sai 1500 meetri jooksus neljanda koha ajaga 4.20,11. Jooksu võitis kenyalanna Perine Nengampi 4.10,65ga. Jooks kulges pool maad jäneseks olnud kenyalanna Agneta Chesangi vedamisel, kes läbis 400 meetrit 1.01,81ga ja 800 meetrit 2.09,57ga. Edasi läks juhtima tema kaasmaalanna Nengampi.

«500 meetrit enne lõppu võtsin kenyalannale ja venelannale järgi, möödusin soomlannast ja indialannast. Viis meetrit enne lõppu spurtis indialanna mulle kõrvale ja edestas mind napilt. Nüüd ta tegi mulle tagasi, sest Rootsis olin temast ise eespool. Sisu minus on. Pärast Eesti meistrivõistlusi tekkis pingelangus,» rääkis Tšernov Jooksuportaalile. Tema jaoks oli tegemist viimase võistlusega sel hooajal. Eesti meistrivõistlustel pärast jooksu tunda andnud Tšernovi jalg tegi ka täna enne soojenduse ajal kerget valu, kuid vaatamata sellele pidas Tšernov võistluse vastu.

«Mulle tähendas lõppenud hooaeg elu parimat võistlushooaega. Mõned ajad jäid mulle siiski kripeldama nagu näiteks see 1500 meetri Eesti rekordist puudu olevat 0,98 sekundit. Mul on veel kuhu minna,» ütles Tšernov. Nüüd võtab ta väikese puhkuse ja ujub ning sõidab rattaga. Ettevalmistust uueks hooajaks alustab Tšernov alles siis, kui jalg korralikult terveks ravitud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles