Indrek Tobreluts võitis Haanja EMil hõbemedali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste esikolmik.
Meeste esikolmik. Foto: Andreas Nigol

Laskejooksu EMil Haanjas võitis Indrek Tobreluts tänases meeste 6 km viitstardiga võistluses hõbemedali, jäädes alla vaid eilsele sprindi kullamehele Sergei Balandinile (Venemaa). Ka juunioridest oli parim eilse sprindi võitja Georgi Sennikov (Venemaa), Rene Zahkna tõusis viiendaks.

Meeste võistluse algus ei ennustanud neljandana rajale läinud Tobrelutsule midagi head – kohe esimeses lamadestiirus tegi ta kolm möödalasku. Teisel korral Tobreluts enam ei eksinud ning ehkki püstitiirudes kogunes kokku veel kaks möödalasku, tõstsid kiired jalad 37-aastase Eesti koondislase hõbemedalile. Kulla võitis täna ühel lasul eksinud Balandin, kelle lõpuaeg oli 23.13,1. Tobreluts kaotas talle 24,2 sekundiga.

Juunioride võistluse võitnud Georgi Sennikovi võiduaeg oli kaheksa trahviringi juures 25.17,8. Hõbedale tõusis 14. stardiposistsioonilt puhtalt lasknud Oleksand Dudkov (UKraina; +57,3), pronksi sai viiendana alustanud ja kaheksal trahviringil käinud Kirill Komarov (Venemaa; +1.12,7). Üheksandana startinud Rene Zahkna tegi samuti kaheksa möödalasku, ent tõusis ikkagi viiendaks. Võitjale kaotas ta ühe minuti ja 23 sekundiga.

Zahkna tõdes, et juunioride osas ei olnud võistluse tase kõige kõrgem. Enda saavutusega ta rahule ei jäänud. «Jooksin kõvasti, aga laskmine on käest ära. Minu õnneks lasid täna teised veelgi halvemini, see kokkuvõttes päästiski,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles