Pühajärvel olid võidukad Rinalds Sluckis ja Maja Stage

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TriSmile triatloni edukaimad.
TriSmile triatloni edukaimad. Foto: Trismiletri.ee

Sel reedel Pühajärvel alguse saanud Baltimaade suurim triatlonifestival TriSmile kulmineerus täna põhivõistlusega, kus 111 kilomeetrise pikkuse distantsi võitis meeste arvestuses ülekaalukalt läti triatleet Rinalds Sluckis. Naiste parimaks tunnistati norralanna Maja Stage.

Alles 3,5 aastat tagasi triatloniga tutvust teinud Rinalds Sluckis ütles, et võistlustrass oli oluliselt raskem, kui ta ette kujutas. «Panin oma panused rattasõidule ja kuna kirja sai hea aeg, sain jooksutrassil olles natukene rahulikumalt võtta. Püüdsin võimalikult palju energiat säästa,» selgitas Sluckis. Kui ujumises sai lätlane kirja kümnenda koha aja ning jooksus viienda, siis rattasõiduga suutis ta kaotatud aja tagasi teha, kasvatada oma edumaa teisest kohast enam kui viie minuti pikkuseks ning vormistada enda nimele triatlonivõit. Lõpuprotokolli läks kirja aeg 3:18:21.

Põnevat vaatemängu pakkusid ka taani triatleedid Esben Hovgaard ja Simon Langvad, kes jõudsid rattaraja starti üheaegselt ning naasid sõidust ka üheskoos. Kümnekilomeetrisel jooksutrassil kasvatas siiski Hovgaard rahvuskaaslase ees edu mitme minuti pikkuseks ja lõpetas ajaga 3:21:48. Simon Langvad sai kirja 3:24:32 ning pääses sellise tulemusega kolmandale poodiumikohale. 

Rajal olnud naistest näitas parimat sportlikku vormi nii ujumises, rattasõidul kui ka jooksus Maja Stage (3:48:57) edastades teisena lõpetanud eestlannat Alma Sarapuud 17 minutiga. Kolmandana jooksis finišikoridori venelanna Julia Surikova lõpetades tulemusega 4:14:22. Võidukalt raja algusest lõpuni läbinud Maja Stage kommenteeris, et pingutas rattasõiduga ehk isegi liigpalju üle, kuna jooksurajale jõudes andsid jalad parasjagu palju tunda.

Eestlastest oli parim viiendale kohale platseerunud Priit Ailt (3:28:37), esikümnesse mahtusid veel Rait Pallo AT spordiklubist ning Silver Mikk TriSmile klubist.

Võistkondade arvestuses võttis ülekaaluka võidu Jooksuekspert-Sailfish (3:10:57), mille meeskonna moodustasid Jan Siebbersen, Kert Martma ja Ilja Nikolajev. Vaatamata ligi 30kraadisele õhutemperatuurile suundus täna TriSmile Triatloni starti ühtekokku 774 võistlejat neljateistkümnest eri riigist, kel tuli läbida 1km ujudes, 100km rattasadulas ning 10km joostes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles