Taimsoo paatkond tuli Eesti meistriks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas neljapaat.
Võidukas neljapaat. Foto: Fred Killing.

Täna lõppesid Pärnu jõel Eesti sõudmismeistrivõistlused, mis tõid kokku nii tippseltskonna kui ka veteranide maailmameistrivõistlusteks valmistuvad auväärsemas eas sporditegijad.

Meeste ühepaadil valitses ajaga 7.14,7 lõpetanud Kaspar Taimsoo. Tallinlane Jüri-Mikk Udam ei kaotanud liidrile palju, saades ajaks 7.17,1. Ka narvalane Vladimir Latin püsis suures mängus, jäädes Udami järel napi kaotusega 7.18,2, pronksmedalile.

Naiste ühepaadil võitis esikoha Kaisa Pajusalu, ajaks 8.01,9. Teisena finišeerus tartlanna Marliis Reinkort (8.14,1) ning pronksi sai kaela narvalanna Kaleria Raina (8.19,4).

Meeste paarisaeru kahepaadil õnnestus Kaspar Taimsool ja Allar Rajal napilt edestada Londoni olümpial võistelnud Jüri-Mikk Udamit ja Geir Suursilda. Võitjate aeg oli 6.39,3, Udam ja Suursild lõpetasid ajaga 6.40,8. Pronksmedali võitlesid välja noored narvalased Ilja Grigorjev ja Artur Veske (7.06,0).

Meeste paarisaeru neljapaadi võistlusklassis läks meistrikuld oodatult nelikule, kes mõneti ootamatult on viimaste MK-etappide kolmandate kohtadega kerkinud maailma tippseltskonda – Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap said tulemuseks 5.57,3. Neile järgnesid Pärnu Sõudeklubi mehed Artur Maier, Andreas Lünekund, Tõnu Endrekson ning Andrei Jämsä (6.08,3) ning kahe Pärnu klubi segapaatkond rivistuses Johann Poolak, Reimo Otter, Erik Amor ja Daniel Liik (6.12,7).

Naiste kaheksapaadi poodiumile tõusid kuldmedallistidena Pärnu Sõudeklubi sportlased (6.47,8), järgnesid Tartu klubide segaoktett (6.54,1) ning Viljandi paatkond 6.57,3). Meeste samas klassis läks võit Viljandi ja Pärnu Sõudekeskus Kalevi koondpaatkonnale (5.49,2), Pärnu Sõudeklubi (6.00,0) ning Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi ees (6.06,7).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles