Kevin Korjus ja Marko Asmer istusid taas kardiroolis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotax Mastersi viienda etapi võitja Erki Lehiste.
Rotax Mastersi viienda etapi võitja Erki Lehiste. Foto: Olga Keikova

Suvepuhkuselt naasnud kardisportlased sõitsid nädalavahetusel Hiiumaal, kus toimusid HRX Eesti kardispordi meistrivõistluste viies ja kuues etapp.

Rotax DD2 klassis tekitas elevust Marko Asmeri (Talvar Racing) kaasalöömine. Pikk võistluspaus andis alguses päris kõvasti tunda ja enne viienda etapi finaalsõitu oli ta viga saanud roide tõttu sunnitud kasutama valuvaigistite abi. Esimeses finaalis kavaldas Antti Rammo (Vihur Team) konkurendid selgelt üle, edestades Mario Haugast (Talvar Racing) ja Mario Vendlat (AGS Racing). Kuuendal etapil vormistas võidu taaskord head kiirust näidanud Mario Haugas. Õige hoo sai sisse ka Marko Asmer, kes sai teise koha, kolmas oli Mario Vendla.

Läbi aegade on eestlaste edukaim klass Rotax Junior, kus meil on välja panna koguni kolm maailmakarika võitjat. Üks neist, praegune GP3 sarja piloot Kevin Korjus, oli ka Hiiumaal kohal ning osales vabatreeningutel, kus näitas DD2 kardis väga head kiirust. «See hoiab meele erksana ja kardiroolis on kahtlemata hea kätt soojas hoida,» ütles Korjus. Junior klassi valitseja on sel hooajal aga Ralf Aron (AIX Racing Team), kes võitis mõlemad etapid.

Rotax Max klassis näitas Aavo Talvar (Talvar Racing), et eelmisel etapil käest antud esikoht oli vaid hetkeline vääratus ja nauditava sõiduga võttis Talvar Käinas kindlalt kaks etapivõitu.

Rotax Masters klassis võtsid eestlased sel hooajal esmakordselt kaksikvõidu kui suutsid üle kavaldada kaks kogenud lätlast. Viiendal etapil oli parim Erki Lehiste (AGS Racing) ning talles järgnes vaid 0,378 sekundilise kaotusega Priit Sei (Talvar Racing). Kuuendal etapil näpsas esikoha Sei, kes Lehistest viimasel ringil mööda lipsas.

HRX Eesti meistrivõistlused jätkuvad 23.-24. augustil Rapla kardirajal, kuid nädal varem sõidetakse Tabasalus Balti karikavõistluste kaks viimast etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles