Ajaloolise Wimbledoni tiitli võitnud Murray ei võtnud kaks nädalat reketit kätte

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murrayst sai Suurbritannia rahvuskangelane, kui ta lõpetas ülikaua kestnud brittide tiitlipõua kodusel Wimbledoni turniiril
Andy Murrayst sai Suurbritannia rahvuskangelane, kui ta lõpetas ülikaua kestnud brittide tiitlipõua kodusel Wimbledoni turniiril Foto: SCANPIX

Briti tennisist Andy Murray sulges pärast koduse Wimbledoni suure slämmi turniiri võitu end koju ning ei lahkunud sealt mitme päeva jooksul. Kaks nädalat nautis mees ajaloolist triumfi ja ei võtnud reketit kordagi kätte. Britid olid 77 aastat oodanud, et ihaldatud tiitel koju jääks, kuni Murray lõpuks kodupubliku unistuse täitis.

«Olin pärast võitu kaks päeva oma kodus ja välja ei läinud,» rääkis 26-aastane tennistst Sportsmailile. «Olin koos oma sõbratari ja koertaga. Mind oleks igal pool jälitatud, seega otsustasin toas püsida. Neljapäeva õhtul käisin paari sõbraga lõpuks Tai sööki söömas.»

Reedel läks Murray aga tagasi võistluspaika, et koguda kokku oma asjad ning jätta hüvasti penisonile mineva riitusruumide eest hoolitseja Doug Dicksoniga. «Seal ei olnud mitte ühtegi hingelist. Veidral kombel oli võistluspaik kõige vaiksem koht, kus ma olla sain,» arutles ta. «Läksin ja istusin peaväljakul. Olin seal täiesti üksinda. See oli ilmselt kõige lahedam kogemus.»

Murray meenutas veel, et magamajäämisega tal sellel nädalal probleeme ei olnud, kuid uni läks igal hommikul kella nelja või viie ajal ära. Seejärel läks ta Bahamale puhkusreisile.

Tennisereketi võttis Murray esimest korda kätte alles kaks nädalat  pärast Wimbledoni triumfi. «Esimesed treeningud olid rasked, lõin palli väga kehvasti. Kui keha hakkas end paremini tundma, läksid ka löögid paremaks,» selgitas ta. «Ma pidin paar nädalat Wimbledoni võitu nautima, kuid nüüd tuleb jälle tööle hakata.»

Enne Murray võitu kestis brittide tiitlipõud kodusel suurturniiril uskumatult kaua. Viimane tiitel pärines aastast 1936, kui võitjaks tuli legendaarne Fred Perry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles