Grete Treier ootab last ja teeb tagasituleku nimel trenni

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapseootus ja treeningute nautimine tõid Grete Treieri silmadesse sära tagasi.
Lapseootus ja treeningute nautimine tõid Grete Treieri silmadesse sära tagasi. Foto: Raigo Pajula

Pekingi olümpia ja MMi ebaõnnestunud esinemised ning nendeks valmistumisel kulutatud ramm imesid jalgrattur Grete Treieri energiast nii tühjaks, et ta ei vaadanud seitse kuud sõiduvahendi poolegi.



«Ootasin hetke, kui jalgrattasõidu järele tuleb nii suur isu, et käed ja jalad hakkavad värisema. Kui see aeg lõpuks kätte jõudis, valdas mind supermõnus tunne,» meenutas Treier aprillikuu päeva, mil ta taas ratta sadulasse ronis.



«Tegelikult oli isu tagasi juba varem, aga surusin seda meelega alla, et harjutama hakates tahtmine uuesti ära ei kaoks. Alates aprillist olengi sõitnud kuus korda nädalas.»



Kuigi sportimissoov on Treieril tagasi, pole teda tänavu suvel võistlustele oodata – oktoobri algul toob ta hoopis ilmale oma teise lapse. Seepärast ei ole ta treeningud võrreldavad tippvormi timmimise aegsete pingutustega, Eesti viimaste aastate parim naisrattur kulgeb teel rahulikus tempos.



«Kõiksugu ohtude vältimiseks ei sõida ma grupis, vaid üksi või mõne kaaslasega,» märkis 31-aastane naine ning lisas, et tema seisundi juures sobib rattaringikaaslaseks lõdvestustreeningut tegev rattur.



Grete ja tema treenerist abikaasa Edgari Treieri peres sirgub juba tütar Anete. Rattur kinnitas, et arstid on öelnud talle, kas Anete saab õe või venna, ent ajakirjandusega ei soovi ta oma teadmist veel jagada. Küll aga kinnitas, et kõik kulgeb hästi ning lapseootus pole pedaalide sõtkumise soovi kahandanud.



«Esimese lapse sünni eel sõitsin rattaga seitsmenda raseduskuuni,» meenutas Treier. «Kui saan trenni teha, tunnen end kohe palju paremini. Olen ju kogu aeg end vormis hoidnud, vahepealsetel kuudel rattasõidust puhates käisin matkamas ja jooksmas.»



Treierite esimene laps sündis samuti oktoobris ning seejärel jäi värskel emal piisavalt aega, et end uueks rattahoojaks üles töötada. Kuigi teine sünnitus jääb ilmselt samasse perioodi, polevat tegemist kaine arvestusega.



«Lapse sünd oli selleks aastaks planeeritud, aga täpset aega me ei sättinud,» kinnitas Treier. «Eelmine kord hakkasin kaks nädalat pärast sünnitust jooksma.



Tegelikult tuleb vorm päris ruttu tagasi, ainult kiiruse taastamine võtab aega – näiteks rinnaga toitmine röövib palju energiat. Mäletan, et toona tundsin end esimesel võistlusel hästi, aga kippusin ikkagi grupist maha jääma.»



Võimaliku tippseltskonda naasmisega ei kavatse kaks hooaja kõrgeimal tasemel profileeris veetnud Treier kiirustada. Järgmisel suvel plaanib ta võistelda peamiselt kodustel jõuproovidel ning teha mõned stardid Eesti koondisega. Mis edasi saab, näitab aeg.



«Ütleks nii, et Londoni olümpia pole välistatud,» märkis Treier. «Kõik see oleneb paljudest asjaoludest ning tegelikult ei tahaks ma võistlemisest veel rääkida.»


Seniks kavatseb Treier nii kaua kui võimalik rattaga sõita ning puhata. Kuhugi soojale maale teda ei tõmba, kõige mõnusam olevat oma kodus.



«Talvel veetsime puhkusenädala mööda Eestit sõites, suvel plaanime sama korrata ning ringreisil telgis ööbida,» rääkis Treier. «Ainuke, millest puudust tunnen, on päike.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles