Isa Neymari verehaigusest: olukord on murettekitav

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar.
Neymar. Foto: SCANPIX

Sel suvel FC Barcelonaga liitunud brasiillase Neymari isa on mures pojal diagnoositud verehaiguse aneemia pärast.

Barcelona jalgpalliklubi arstid diagnoosisid Neymaril aneemia ning pani brasiillasest ründeässa Neymari erilisele dieedile. Jalgpalluri isa Neymar da Silva Santos aga väljendas TV Globo vahendusel oma muret, kuna poeg on niigi alates juuli algusest kaotanud seitse kilo.

«Neymari rauasisaldus veres on väga madal. Füüsiline väsimus, mida ta tunneb, pole normaalne ning see teeb mind väga murelikuks,» nentis isa, kes on dieedi suhtes skeptiline. «Sisuliselt pole tema kehas rasva, mida kaotada. Lihasmassi kaotamine võib aga tekitada teisi probleeme.»

Aneemia ehk kehvveresus on ravitav haigus, mille korral on inimese organismis madal hemoglobiinitase, mis põhjustab tihti liigset väsimust.

21-aastane Neymar müüdi sel suvel Santose klubist Barcelonasse 57 miljoni euro eest ning noor brasiillane tegi oma debüüdi sel nädalal, kui Hispaania suurklubi mängis hooajaeelses kohtumises 2:2 viiki Poola klubi Gdanski Lechiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles