Poola meedia ülistab Ojamaad: ta on nagu peatamatu küborg

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (paremal).
Henrik Ojamaa (paremal). Foto: Varssavi Legia/Facebook

Värske koduklubi Varssavi Legia Meistrite liiga põhiturniirist ühe sammu kaugusele aidanud Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa mäng pälvib Poola spordiajakirjanikelt kõvasti kiidusõnu.

Legia viigistas eile õhtul koduväljakul Moldega 0:0 ja pääses kahe mängu kokkuvõttes edasi play-off-ringi. Poola väljaande Warszawa Sport ajakirjanik Bartek Kubiak tõi seepeale eestlase eilse esituse iseloomustamiseks üpris lennuka paralleeli. «On sellel mehel alles tervis! Ta jooksis sama palju kui Miroslav Radovic, kui mitte rohkemgi. Lisaks kasutas ta küünarnukke, nügis vastaseid ja ka teda lükati,» kiidab Kubiak Ojamaa võitluslikku tegutsemist.

«Kõige tähtsam on aga, et kui kohtunik viga ei vilistanud, tõusis ta püsti ja jooksis edasi. Ta oli nagu peatamatu küborg,» ülistab Kubiak eestlast. «Tõesõna – Ojamaa on tõenäoliselt Legia kiireim mängumees. Kohtumises Moldega võis seda näha 52. minutil, kui Ivica Vrdoljak andis väljakusügavusest pika söödu vastaste karistusalasse. Eestlane oli aeglaselt langevast pallist umbes 20 meetrit kaugemal kui Michal Zyro (Legia poolkaitsja – toim). Ent selleks hetkeks, kui pall murule maandus, oli Ojamaa juba jõudnud Zyrost mööduda, enne kui too jõudis palli omakski võtta,» kirjeldab Kubiak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles