Neljaks aastaks tribüünile: IAAF karmistas dopingukaristusi poole võrra

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingupatused sprinterid Tyson Gay (vasakul) ja  Asafa Powell (paremal) saavad ilmselt kaheaastase võistluskeelu. Pooleteise aasta pärast ootaks neid ees nelja aasta pikkune karistus.
Dopingupatused sprinterid Tyson Gay (vasakul) ja Asafa Powell (paremal) saavad ilmselt kaheaastase võistluskeelu. Pooleteise aasta pärast ootaks neid ees nelja aasta pikkune karistus. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) võttis vastu otsuse, et alates 2015. aastast ootab dopinguga patustavaid sportlasi senise kahe aasta asemel taas ees nelja-aastane võistluskeeld.

IAAF kärpis dopingukaristused kahele aastale 1997. aastal, et ühtlustada olukord teiste spordialaliitudega, kuid pidevad dopinguga vahelejäämised on ala juhtorganisatsiooni sundinud taas kannapööret tegema. «Uus WADA koodeks, mis hakkab kehtima alates 2015. aasta 1. jaanuarist, peegeldab meie kindlat pühendumist karmimatele karistustele. IAAFil on täita eetiline kohustus valdava enamiku sportlaste ja ametnike ees, kes usuvad puhtasse sporti.» teatas IAAF pärast tänast täitevkogu koosolekut.

«IAAF on üles ehitanud programmi, mis on hästi rahastatud, kaugeleulatuv, keerukas ja võimeline aina enam dopingureeglite rikkujaid avastama,» öeldi avalduses veel. Kergejõustiku mainele on valusalt mõjunud tippsprinterite Tyson Gay, Asafa Powelli ja Veronica Campbell-Browni äsjased dopinguskandaalid. Lisaks põrus dopingutestis suur hulk noori Türgi kergejõustiklasi, kellest mõnel oli vanust vaid 17 eluaastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles