Platsiletulekut kaaluv Kristjan Kangur: vaim on valmis, aga tuleb piire tunnetada

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur osales eile treeningul.
Kristjan Kangur osales eile treeningul. Foto: Peeter Langovits

Kristjan Kangur oli pärast songalõikusest taastumist ja esimest treeningut Eesti korvpallikoondisega kõhklev, kas ta laupäeval EM-valikmängus Hollandiga platsile jookseb: «Vaim on mänguks valmis, keha kohta ei tea öelda. Tegime visketrenni ja praegu tunnen end hästi, kindlasti paremini kui homme hommikul. Ilmselt otsustan laupäeval, kas mängin või mitte.»

Koondise hommikune treening oli rahulik, visati, lihviti liikumisi. Üksteist koheldi siidkinnastes ja mehed nahka suurt märjaks ei saanud. Kangur oli kenasti platsil, jagas sööte, pani katteid ning kuskilt polnud hoomata, et ta pole poolteist kuud korvpalli mänginud.

«Tundsin end hästi, lihased on tööks valmis, käed-jalad jäid külge, kuid me ei läinud kontaktseks. Kui läheme, siis ei oska öelda, kuidas vastu pean. Tuleb piirid ära tunnetada ja neid mitte ületada,» tõdes Kangur.

Operatsioonihaav end tunda ei anna, kinnitas Kangur, eelmise hooaja lõpus häda teinud selg samuti mitte. Lõikusest polnud tal suurt rääkida: «Tehti kohalik tuimastus, olin kui pilves, arstid nokitsesid midagi. Ega nad seletanud, kuidas opereerisid, sest neil omad salanipid. Aga mul ükskõik, kuidas lõigati, peaasi, et terve olen.»

Kanguri arvates oli Eestil kahes esimeses kohtumises, kui Hollandile ja Portugalile alla jäädi, liiga palju ebaõnne, ent lootust kaotada ei tohi: «Kui suudame järgmised mängud võita ja õnn meid soosib, võime ka edasi pääseda. Samas ma ei tea, palju suudan meeskonda aidata, kui otsustan platsile minna. Äkki olen hoopis segav faktor? Mehed ju harjunud minuta mängima. Pisidetaile, mis tuleb selgeks saada, et meeskonda ühte sulanduda, on palju.»

Ühesõnaga: Kangur teeb kaasa ka järelejäänud trennid ja siis, ilmselt alles mängupäeval, võtab vastu otsuse.

Koondise peatreener Tiit Sokk tunnistas, et Kanguri lisandumisega Eesti mäng ei muutuks, joonisesse lisanduks lihtsalt parem mängija: «Loodetavasti on Kangur kahe päeva pärast valmis meid aitama, aga eks mees ise otsusta. Ta on kaua eemal olnud ja poleks tark ühe mängu pärast terve hooajaga riskida.»

Semu ja tiimikaaslane Janar Talts tahabki, et Kangur tõsiselt järele mõtleks, kas tasub sellesse mängu sekkuda: «Oleks Eesti seis parem, siis ehk. Aga praegu ... Äkki ei maksaks vägistada? Tal tuleb varsti Siena särgis Euroliigas võidelda, see peaks olema tähtsam. Mina tema asemel kaaluks väga tõsiselt, enne kui otsustaks.»

Eesti kohtub Hollandiga laupäeval kell 20 Rocca al Mare suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles