Odaviske rekordimehele määrati dopinguküttide vältimise eest pikk karistus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarrod Bannister.
Jarrod Bannister. Foto: SCANPIX

Kaks korda olümpiamängudel võistelnud odaviskaja Jarrod Bannister, kelle nimel on ka Austraalia rekord, sai 20-kuulise võistluskeelu, kuna jättis andmata kohustuslikud dopinguproovid.

28-aastane Bannister ei andnud 18 kuu jooksul kolm korda nõutud ajal dopinguproovi ega tohi nüüd Spordiarbitraaži otsusel võistelda kuni 2015. aasta 18. veebruarini. Samas leidis kohus, et Bannister ei hoidnud dopinguküttide eest tahtlikult kõrvale, kuid reeglid kohustasid neid siiski karistust määrama.

Sportlane süüdistas juhtunus Austraalia kergejõustikuliitu ja dopinguagentuuri. «Mõistan karistust ja võtan selle vastu, ent olen siiski pettunud. Kui Austraalia alaliit on teile organiseerinud majutuse, kontrollige alati tubade nimekiri üle. Lisaks ärge suhelge nendega suulisel teel, vaid pidage kirjavahetust,» soovitas Bannister oma avalduses kolleegidele. «Mõlemad organisatsioonid peaksid oma protseduurireeglid üle vaatama, sest neis esineb suuri puudujääke,» lisas ta.

«Loodetavasti ei juhtu mitte ühegi teise sportlasega see, mis juhtus minuga. Kõik sportlased, vanemad, pereliikmed ja alaliidud peaksid minu kohtuotsuse läbi lugema,» soovitas Bannister, kes lubab keelu lõppemise järel odaviskesektorisse naasta.

Bannisteri isiklik rekord on 2008. aastal visatud 89.02, mis on ühtlasi ka Austraalia rekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles