Kirsipuu võidutses Saaremaa velotuuri proloogil

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu
Jaan Kirsipuu Foto: Ants Liigus
Eile Tartus alanud jalgratturite mitmepäevasõidu Saaremaa velotuuri proloogi võitis Jaan Kirsipuu.

Varem kahel korral Saaremaa velotuuri võitnud Kirsipuu kulutas 4,8 km läbimiseks täpselt 6 minutit. Esikolmikusse jõudsid veel Martin Puusepp ja Ain-Alar Juhanson, kes kaotasid Kirsipuule vastavalt 11 ja 13 sekundit.

«Arvasin, et Ervin Korts-Laur võidab proloogi ära, sest ta tegi eelmisel nädalal väga tugeva temposõidu,» rääkis Kirsipuu, lisades, et eelnevalt kardetud konkurent tuli millegipärast vale rattaga sõitma ja seepärast ilmselt ka kaotas.

End teisipäeval suhteliselt hästi tundnud Kirsipuu ütles, et proloogil välja sõidetud 11 sekundiline edu on suur ja ei ole ka. «Saaremaa velotuuril võib juhtuda palju asju,» tõdes rattaäss.

Tema sõnul võib olla küljetuulega vales kohas, mõni rattakumm võib puruneda ning võibki heast kohast ilma olla. «Õnneks on meil siiski küllalt tugev tiim, kes suudab selliseid äpardusi vältida, kuid selget ei ole proloogi järel veel midagi,» lisas Kirsipuu.

Saaremaa velotuuri tänane etapp viib ratturid Tartust Viljandisse, mitmepäevasõit lõppeb laupäeval Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles