Viru ralli annab vastuse, kellest saab kodune valitseja

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak oma Subaruga kihutamas.
Ott Tänak oma Subaruga kihutamas. Foto: Karli Saul

Viru ralli annab vastuse, kas Ott Tänak saab


N-rühma masinal vastu WRCga sõitvale Georg Grossile ning mida suudab Kert Uus.



Täna startiva Viru ralli eel on tõesti huvitavaid küsimusi õhus rohkem kui üks ning peamise vastaja rollis on Eesti esinumbri staatusesse pürgiv Tänak. Eile õhtul hiilgas ta aga endale omase tagasihoidlikkusega.

«See pole nii lihtne, et tulen ja näitan kõigile koha kätte,» nentis Tänak. «Kuid ma üritan anda endast parima ning sisimas loodan, et olen kiire.»

Tänak on tänavu võistlusi hoolikalt valinud. Näiteks Eesti meistrivõistluste teise etapi Tallinna ralli asemel sõitis ta hoopis Lätis. MMi kogemust hankis aga Portugalis. Samal ajal üllatas koduses meistrisarjas uue kvaliteediga Uus. Rakvere ümbruses saavad N-rühma masinatel sõitvad noormehed sportlikke arveid klaarida.

«Annan endast parima, sõidame koos kaardilugeja Alo Ivaskiga nii kiiresti kui oskame,» märkis Uus portaalile rally.ee. «Kiiruskatsed on Rakveres alati head ning kindlasti pakuvad need seekordki naudingut.»


Võistlusrada kiitis ka eile õhtul Postimehega vestelnud Tänak. «Võrreldes Tallinna või Paide ralliga on siin teed kurvilised ja huvitavad. Paraku satub teele palju kive,» hindas ta võistlusolusid. «Esimesena WRC-autoga startiv Gross toob kive juurde.»

Viru ralliks valmistudes pole Tänak kuigi palju kilomeetreid kogunud, ent ta ei pea seda väga suureks probleemiks, vaid on veendunud, et esimese kiiruskatsega tuleb tuttav tunne taas sisse.

Samas peab Tänak Markko Märtini abiga hangitud Ford Focus WRCga sõitvale Grossile vastusaamist ebatõenäoliseks. «Georg oli juba N-rühma masinaga väga kiire, miks ta ei peaks seda WRCga suutma. Tean, et ta on selle ralli võidu nimel palju tööd teinud,» nentis Tänak.

Gross stardibki rajale esimesena. Teine number anti Uusile ning kolmas Tänakule. Otse Grossi taga sõitev Uus peab taluma konkurentidest kivisemat teed, ent ei nurise. «Saabki varem kihutama. Mingit taktikat ei hakka me tegema, sõidame kõik kiiruskatsed nii kiiresti kui suudame,» kinnitas ta.

Paraku pole Viru ralli stardinimekirjas kõiki N-rühma parimaid. Puudu on Eesti sarja juhtiv soomlane Jukka Hiltunen ning alati kõrgete kohtade eest võitlev Margus Remmak.
Esimese kolme järel lähevad rajale Priit Saluri, Egon Kaur ning vanameister Margus Murakas. Pärast pausi on taas rajal ka MM-kogemustega Aigar Pärs. Kokku on stardinimekirjas 57 pilooti, kellele lisandub kümme teise liiga sohvrit.

Viru ralli kaks esimest kiiruskatset sõidetakse täna, laupäeval lisandub veel kuus lisakatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles