Euroliiga meister võib liituda Balti liigaga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Margus Ansu.

Venemaa naiste korvpallikoondise mänedžer Šabtai Kalmanovitš märkis intervjuus ajalehele Sport Ekspress, et naiste Euroliiga meister Moskva oblasti Spartak võib loobuda oma riigi meistriliigast ning osaleda vaid Euroliigas ja Balti liigas. Kalmanovitš kuulub selle klubi juhtkonda.


Intervjuust selgub, justkui mängiks eeloleval hooajal naiste Balti liigas kaks võistkonda Lätist, Poolast, Ukrainast ja Venemaalt ning üks klubi Eestist ja Leedust. «See on väga perspektiivikas ja ligitõmbav turniir,» hindas Kalmanovitš.



Intervjuust jääb mulje, nagu oleks tegemist täiesti uue turniiriga. Tegelikult on Balti liiga toiminud juba aastaid ning viimasel ajal osales seal Eestist koguni kaks klubi.


Samas oli see geograafiliselt laialivalguv ning Läti ja Leedu tugevamad naiskonnad jäid põhiturniirist kõrvale. Venemaa tippnaiskonnad aga sarjas ei osalenud.



Eesti korvpalliliidu peasekretär Karel Loide tõdes, et Kalimovitši pakutud variant tuleb talle üllatusena. «Oleme rääkinud hoopis liigast, kus mängivad Eesti, Läti, Leedu, Soome ja Rootsi,» nentis ta.



Loide sõidab nädalavahetuseks Riiga, kus pidi kohtuma Läti ja Rootsi esindajatega. Ilmselt saab seal selgemaks, millise variandi järgi Balti liigas jätkatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles