Vesik: mida tugevam vastane, seda parem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside nimekirjas figureerib ka rannavõrkpallur Rivo Vesik.
Sotside nimekirjas figureerib ka rannavõrkpallur Rivo Vesik. Foto: fivb.org

Mida hõredam konkurents, seda kergem? Seda lihtsamalt saab võidurõõmu maitsta ja aupaistel peesitada? Eesti parimad rannavõrkpallurid Kristjan Kais ja Rivo Vesik seda arvamust aga ei jaga!


Kaisi ja Vesiku ettevalmistus järgmisel nädalal algavaks MMiks sai valusa tagasilöögi, kui vahepeal nädala jagu Eestis treeninud sportlased ei pääsenud heitliku ja vihmase ilma tõttu kuidagi rannaliivale harjutama.



MM algab aga Norras Stavangeris täpselt nädala pärast ning enne seda, alates tänasest, on eestlastel võimalus vormi lihvida Saksamaal Berliinis EM-sarja etapil. Lihtsaid võite ja olematut vastupanu nad seal ei oota.



Fifty-fifty võimalused

«Ettevalmistus on siiani hästi sujunud. Ilmad panid meile Eestis väikese põntsu ja me ei saanud trenni teha, aga muidu on korras,» kinnitas Vesik.


Esimeseks vastaseks said eestlased Tšehhimaa paari Premysl Kubala – Petr Benes. Juba teises ringis võib Kaisile–Vesikule aga vastu tulla esimese asetusega Saksamaa paar David Klemperer – Eric Koreng.



«Me pole nende tšehhidega kunagi mänginud. Ei oskagi neist midagi arvata, aga nad on sel aastal viimastel etappidel hästi mänginud. Eks seda näeb väljakul, mis saab,» arvas Vesik ning leidis, et ka kõige tugevamaid vastaseid pole mõtet karta. «Tuleb, siis tuleb esinumber vastu. Mida kõvem vastane, seda parem.»



«Viimati Poolas küll kaotasime sakslastele, aga muidu oleme nendega 50–50 mänginud,» jätkas ta.


Eestlased on korduvalt tunnistanud, et võrreldes teiste rannavolle paaridega sobib neile Eestile omane kehv suusailm võistlustel märksa enam. Tuul ja kerge vihm annavad Kaisile–Vesikule ainult hoogu juurde ning ilmateade lubabki tänaseks Berliinis tagasihoidlikku 16 kraadi sooja ning pärastlõunast vihma.



Viimane lihv enne MMi

Sellele vaatamata Kais ja Vesik suuri sõnu ei tee. Kaks nädalat tagasi Austria EM-etapil kimbutas Vesikut külmetushaigus ning Eesti pallurid langesid avapäeval konkurentsist. Tervis on nüüd küll mõlemal mehel korras, kuid keskmisest parema hooaja alguse teinud sportlased ei julge siiski eesmärke välja öelda.



«Me pole mingit eesmärki pannud – ei miinimumi ega ka maksimumi. Tahame lihtsalt hästi mängida ja päris alguses ei tahaks välja kukkuda. Mida rohkem siin mänge saame, seda parem,» selgitas Vesik. «Vorm on hetkel keskmine. Tundub, et liigub ülespoole. Jõusaalis oli väheke kange tunne, aga see läheb loodetavasti üle.»



Vesik selgitas, et lisaks Berliinis toimuvale Mastersi turniirile on neil enne MMi võimalik veel mõned trennid teha ning vormi lihvida. Norrasse sõidetakse teisipäeval ning esimese MM-alagrupimängu peavad Kais–Vesik järgmisel reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles