FIA: me ei saa lubada FOTA'l sarja reegleid dikteerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIA president Max Mosley.
FIA president Max Mosley. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline autospordiliit (FIA) vastas kaheksa vormel-1 meeskonna plaanile luua 2010. aastal oma eraldi sari, et pole selles teadaandes üllatunud, vaid pettunud, vahendab Reuters.

FOTA praegused liikmed Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Brawn GP, Red Bull ja Toro Rosso pidasid eile neli tundi kestnud koosoleku, kus otsustati, et ükski meeskondadest ennast tuleva aasta MM-sarja võistlejate nimekirja ei kanna. Siiani on seda teinud vaid Williams ja Force India, kes seepeale FOTAst välja heideti,

FIA avaldas, et ei lase end FOTA otsusest mõjutada ning avaldab tuleva aasta vormel-1 sarjas osalevate meeskondade nimekirja laupäeval.

«FIA on pettunud, kuid mitte üllatunud FOTA suutmatuses jõuda kompromissideni, mis oleksid ala parimates huvides,» teatas FIA oma avalduses. «FIA ei saa endale lubada sarjas finantsilist võidurelvastumist ja seda, et FOTA dikteerib sarja reegleid.»

2010. aasta vormel-1 sarja MMiks registreerumine lõppeb hiljemalt reedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles