Priit Narusk tegi karjääris ootamatu kannapöörde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Narusk otsustas proovida, kuidas tal püss seljas suusatamine välja tuleb.
Priit Narusk otsustas proovida, kuidas tal püss seljas suusatamine välja tuleb. Foto: Toomas Huik

Murdmaasuusakoondise ukse taha jäänud Priit Narusk otsustas nüüd kätt proovida laskesuusatamises, ent ei rutanud end veel laskesuusatajaks nimetama.



«Ega see, et ma treenin laskesuusatajatega koos ja tiirus veidi harjutan, ei tee minust veel laskesuusatajat,» selgitas 31-aastane Narusk. «Aga soov on olemas. Sada protsenti ei saa veel öelda, kas ka ala juurde jään, teen otsuse millalgi sügisel.»



Nädala keskel Lätis Baltimaade militaarmängudel laskejooksus osalenud Narusk tõdes, et nii lühikese aja järel on raske öelda, kuidas ala talle sobib. «Praegu on veel vara hõisata, kuna teeme rohkem täpsuslaskmist, mitte ei lase võistluskiiruselt,» rääkis ta. «Aga kui hakkame suurema pulsiga laskma, sellise kiiruse pealt nagu võistlustel, saab selgema pildi.»



Naruski kutsus laskesuusatamisesse koondise peatreeneriks nimetatud Hillar Zahkna. «Mõtlesin, et praegu oleks viimane aeg proovida,» tunnistas ta. «Ausalt öeldes ei tea ma isegi seda, kas järgmine aasta üldse olen enam suusataja.»



«Julia Tšepalova hakkas ka eelmisel kevadel laskesuusatajaks, aga talve alguses vaatas, et ega sest midagi välja ei tule, pöördus murdmaarajale tagasi,» jätkas Narusk, tuues näiteks kolmekordse olümpiavõitja. «Selline asi ei ole ka minu puhul välistatud, mul on praegu nagu väike test, et näha, kas on üldse mingid eeldused olemas, kas käsi väriseb või mitte. Selge, et ühe aastaga väga tugevat laskesuusatajat ei saa ja maailma tippu ei jõua.»



Raske majandusliku olukorra tõttu treenerikohalt Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretäri kohale siirdunud Kristjan Oja uskus, et suve lõpus on selge, kas Naruskist saab laskesuusataja. «Praegu on raske ennustada,» möönis Oja. «Kui on üht-teist antud ja kõva töötahe, on kõik võimalik.»



Kas järgmise aasta Vancouveri olümpia eesmärgiks võtnud Naruskil on üldse võimalik end Eesti koondisesse murda? «Kui ta IBU karikavõistlustel täidab MK-normi ja näitab nende võistlustega, et on oma tasemelt neljas või viies mees, saab ta MK-etappidele võistlema,» selgitas Oja. «Ja kui ta mingi hea tulemuse kirja saab, on temaga korras, koht olemas.»



Narusk ise peab suuremaks šanssi jõuda olümpiale laskesuusatamises kui murdmaasuusatamises. «Murdmaas on konkurents tugevam, vähemalt minu arvates,» tunnistas ta. «Laskesuusatamises on ainult viis meest ja täpselt sama palju mehi pääseb ka olümpiale. Olen see kuues mees ja innustan teisi veidi rohkem treenima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles