Eaton kontrollis Uibo truudust kümnevõistlusele

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: Liis Treimann

Moskvas toimuva kergejõustiku MMi kümnevõistluse kaugushüppe järel sammusid eestlane Maicel Uibo ja ameeriklasest ala valitseja Ashton  Eaton  kõrvuti puhkeruumi suunas. Korraga esitas olümpiavõitja oma nooremale kolleegile küsimuse: «Kui sul oleks sündides võimalik valida, kas sinust saaks kümnevõistleja või 10 000 m jooksja, siis kumba sa eelistaksid?» Uibo ei vääratanud ja vastas kindlalt: «Kümnevõistlejaks!»

20-aastasel eestlane osaleb oma esimesel täiskasvanute tiitlivõistlusel ja teeb seda väärikalt. Kolme ala järel on tal koos 2399 punkti, mis lubab tal liikuda 8100 punkti graafikus. 100 m jooks ja kaugushüpe ei õnnestunud tal just soovitult – 11,21 ja 7.26 – kuid kuulitõukes püstitas ta isikliku rekordi 13.68.

«Esimest korda kasutasin võistluses pöördega tehnikat ja kohe tuli rekord,» rõõmustas Uibo. «Nüüd on selge, et hakkan sügisel seda stiili harjutama ja jätan nii tõukamist.»

Avaalal 100 m jooksus polnud Uibo rahul oma stardiga, kaugushüppes kippus aga hoojooks kõikuma ja seepärast astus ta oma ilmselgelt pikima katse üle.

«Hommikul staadionile tulles tundsin end pisut uniselt, kuid see polnud tingitud varajasest ärkamisest. Ka võistluse ajal olin natuke uimane,» rääkis ta. «Aga kokkuvõttes olen kolme  esimese alaga rahul. Õhtul tahaks veel 400 m jooksus püstitada isikliku rekordi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles