Suurte muutuste ootuses: jalgpalli MM võibki talvel toimuda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khalifa Internationali nime kandev jalgpallistaadion Kataris.
Khalifa Internationali nime kandev jalgpallistaadion Kataris. Foto: SCANPIX

2022. aastal toimub jalgpalli MM Kataris ja juba pikalt on spekuleeritud võimaluse üle, et suurturniir tuleks pidada talvel, kuna suvel on Kataris lihtsalt liiga palav.

Hiljuti kostus Saksamaalt, et neile ja üldse sealsele kõrgliigale (Bundesligale) sobiks talvine MM hästi. Seni on üheks suuremaks vastuseisjaks olnud Inglismaa ja sealne Premier League, kes ei soovi talvistest liigamängudest loobuda.

Inglismaa Jalgpalli Liidu uus esimees Greg Dyke teatas nüüd, et 2022. aasta MM tuleks kindlasti pidada talvel ja seda just klimaatilistel põhjustel.

«Ma ei tea kui paljud inimesed on juunikuus Kataris käinud, kuid mina olen. Minu arvamuse kohaselt ei ole võimalik juunis Kataris jalgpalli mängida,» sõnas Dyke PA Spordile. «Staadionile võidakse ju paigutada moodsad konditsioneerid, kuid keskkonnasäästlikust silmas pidades oleks see rumal. Lisaks oleks fännidel väga keeruline seal olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles