LeBron James: tahan saada NBA mängijate eestkõnelejaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James
LeBron James Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA viimase kahe hooaja parim mängija LeBron James avalikustas, et näeks ennast hea meelega mängijate ühenduse juhi kohal.

NBA mängijate ühendus on juhita alates suve algusest, kui lõppes Derek Fisheri ametiaeg. Jamesi meelest ei ole organisatsioon praegu sugugi parimas seisus. «Minu arust teeb ühendus hetkel vähikäiku ja seis pole kiita. Usun, et minu häälel oleks antud olukorras väga suur kaal,» lausus James kodulinnas Akronis ESPNile intervjuud andes.

Ühendust on pärast 2011. aasta kollektiivlepinguga kaasnenud tööseisakut lõhestanud vastuolud ning kasuks ei tulnud ka hiljutine skandaal, kui avastati, et endine tegevjuht Billy Hunter on sahkerdanud ühingu rahadega. Jamesist võib saada kõige kõrgema profiiliga ühenduse juht pärast seda, kui 1990ndatel pidas seda ametit Patrick Ewing.

Ainsana võib Jamesile takistuseks saada ajapuudus. «Pean asja koos oma meeskonnaga arutama ja selle põhjal otsustama. Kuid küllap on kõik nõus, et ühing on viimase paari aastaga üle elanud palju muutusi. Kui mina sellele kohale ei asu, siis teeb seda loodetavasti keegi, kes ametiga hästi hakkama saab,» lausus ta.

Mängijate ühenduse suvine kokkutulek toimub augusti lõpus Las Vegases.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles