Kullavõitjate vastuvõtt: kuhu jäid presidendid?

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene maailmameistreid õnnitlemas.
Eesti kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene maailmameistreid õnnitlemas. Foto: Toomas Huik

Vehklemise maailmameistreid Julia Beljajevat ja Nikolai Novosjolovit ei tulnud Tallinna lennujaama vastu võtma ükski president. Ka puudusid kultuuriminister ja Tallinna meer, küll aga austasid omasid Tartu linnapea ja Läänemaa maavanem.

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves koos abikaasaga saatis kullavõitjatele lilled, Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli aga peasekretäri Siim Suklese koos lilledega.

Seli pidas tähtsamaks viibida Moskvas kergejõustiku MMil, Budapesti, vehklemise MMile, ta ei põiganud.

Kultuuriminister Rein Langi asendas kantsler Paavo Nõgene, Tallinna linnapead aselinnapea Mihhail Kõlvart.

Kaugeltnurga mehed ei pidanud vaevaks tšempione tervitama tulla. Tartu meer Urmas Kruuse tänas kodulinlast Beljajevat, tema treenerit Natalja Kotovat ning surus Novosjolovil kätt.

Läänemaa maavanem Innar Mäesalu – Novosjolov on pärit Haapsalust – võrdles vehklemise otsustavaid hetki ehk seisu 14:14 Sydney olümpia kümnevõistlusega, kus pärast Erki Noole kolmandat kettaheitekatset saabusid ärevad hetked ja: «Kohutunikud läksid vaatama, kas katse luges või mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles