Eesti rattur võistleb Austrias rohelise särgi eest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesele etapile startis eestlane mägedekuninga särgiga.
Esimesele etapile startis eestlane mägedekuninga särgiga. Foto: Willy-sportfotos.ch

Austrias jätkuval noorte velotuuril sai Eesti koondisesse kuuluv Karl-Patrick Lauk esimesel 71,6 km pikkusel etapil küll 46. koha, kuid üldarvestuses seitsmendal kohal jätkav saarlane võitleb rohelise ehk parima aktiivse ratturi särgi eest.

«Homme (ehk täna- toim.) nii hullusid mägesid pole ja mul peaks võimalusi olema,» rääkis rohelises särgis sõitev Lauk Saaremaasport.ee portaalile. «Sprindijalga on, homme üritan särki kaitsta.»

Eilse etapi võitis hollandlane Pascal Eenkoorn, belglase Ward Jaspersi ja sakslase Patrick Halleri ees. Eestlased lõpetasid liidritele üle minuti kaotanud peagrupis. «Tänane etapp läks veidi nihu, aga see oli ka kõige raskem,» tõdes Lauk, kes sai vahefinišis teise koha.

Pärast vahefinišit sai eest ära kümme meest, kus oli eestlastest Kristo Enn Vaga, kelle peale koondis ka mängis. Paraku jäi ta liidritegrupist paari mehega koos maha ja lõpuks jäi ette viis ratturit, kes hoidsid minutilist edu lõpuni. Lauk üritas teha grupifinišit, kuid 200 meetrit enne lõpujoont oli kurv, kus saarlane pidi hoo maha pidurdama ja nii läks ka hea koht kaotsi.

Kokkuvõttes on Lauk 7., Vaga 12., Kristjan Johanson 54., Mart-Anton Vendelin 79., Raimo Lätte 112. ja Carl Tõnismann 113. kohal. Võistkondlikult on Eesti kuues.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles