Tartu Rock sõlmis lepingud välismaalasest mängujuhi ja viie eestlasega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Doronin (keskel) ja Timo Eichfuss (paremal) jätkavad Rockis.
Marek Doronin (keskel) ja Timo Eichfuss (paremal) jätkavad Rockis. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond valis täna endale mängujuhi ning sõlmis lisaks lepingud viie eestlasega. Tartu klubi mängujuhiks valiti ameeriklane Vincent Simpson, lisaks sõlmiti lepingud kolme eelmisel hooajal Rocki ridades mänginud mehe ehk Timo Eichfussi, Tanel Kurbase ja Marek Doroniniga. Noorematest meestest on võistkonna tegemisse kaasatud Eesti U20 koondislased Kristen Meister ja Kent-Kaarel Vene.

Ameeriklane Vincent Simpson on 1988. aastal sündinud 185cm pikkune mängujuht, kes on pallinud Saksamaa, Ungari ja Slovakkia liigades. Eelmist hooaega alustas Simpson Ungaris Kormendi võistkonnas ning mehe keskmised näitajad Ungari liigas olid 30 mänguminutiga 9,8 punkti ja 3,4 söötu mängus. Eurochallenge'i viies mängus kogus Simpson sarnased näitajad – 27 minutiga 9,6 punkti ja 1,4 söötu.

Jaanuaris, pärast Eurochallenge mängude lõppu, vahetas Simpson klubi ning liitus Slovakkia meeskonnaga Komarno. Hooaeg lõppes seitsmendas finaalmängus napi kaotusega Inter Bratislavale ning Simpsoni näitajad 24 mänguga olid keskmiselt 22 minutit mänguaega ning selle ajaga 10,9 punkti ja 3,7 korvisöötu.

Samuti lepingu sõlminud Eichfuss täidab Rockis endiselt suure ääre kohta, väikese ääre positsioonil jätkavad Tanel Kurbas ja Marek Doronin.

Rocki Korvpallikoolist on järgmise sammu edasi teinud 19-aastane Meister, kelle eelmise hooaja esiliiga näitajateks olid 27 minutiga 16,4 punkti ja 4,7 lauapalli. Lisaks temale tõmbab Rocki särgi selga Venede pere noorem poeg, kes viimased aastad on veetnud vanema venna Siim-Sandri eeskujul Leedus ning mänginud seal Zalgiris-Sabonio meeskonnas Leedu esiliigas.

Lisaks uutele mängijatele on TÜ/Rockil on eelmisest hooajast sõlmitud leping ka keskmängija Joosep Toomega. Võistkonda juhendab jätkuvalt Gert Kullamäe ning abitreenerina jätkab Toomas Kandimaa.

Meeskonna komplekteerimine jätkub ning sihikul on nii Eesti koondise mängijaid kui täiendused piiri tagant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles