Mägi: jalad olid kanged ja joosta raske

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Liis Treimann

«Täna oli raskem joosta kui eeljooksus, jalad olid kuidagi kanged,» lausus 400 m tõkkejooksu poolfinaali 49,42ga lõpetanud Rasmus Mägi (pildil). Finaali pääsuks oleks tulnud joosta sekund kiiremini, kuid sellel alal tähendab see hoopis teist taset.

Kokkuvõttes saavutas ta 16. koha. «See koht pole väga paha,» hindas ta ise.

Samas tunnistas Mägi, et veel möödunud sügisel mõtles ta isegi kõrgemast kohast. Ta teadis, et eelmisel tiitlivõistlusel piisas finaali pääsemiseks täpselt 49 sekundist – tulemusest, mida ta arvas olevat endalegi jõukohase.

Kuid ta teadis ka seda, et tänavu peaks tase olema kõrgem. Talvised haigustest tingitud tagasilöögid pühkisid aga sellised mõtted peast. Eeljooksu põhjal ootas ta eile siiski paremat aega.

«Püüdsin alustada teravalt ja tehniliselt hästi, kuid tagakurv vedas alt… üheksanda tõkke peale tulin vale jalaga ja pidin seepärast pidurdama. Pean veel mõtlema, miks see nii juhtus,» rääkis Mägi ja lisas, et võttis poolfinaalis teadlikult riski ja läks jooksma eeljooksust erineva rütmiga. «Samamoodi jätkates oleksin suutnud ehk joosta ka 49,0 kanti, kuid läksin püüdma kiiret aega. Tulevaks hooajaks pean hakkamagi end uue rütmiga harjutama.»

Mäe aasta on möödunud keeruliselt, ent pakkunud ka ilusaid hetki.

Pärast talvistest probleemidest vabanemist alustas ta kohe teravate treeningutega, kuid suvist hooaega alustas tavalisest hiljem. Tagantjärele tarkusena võib öelda, et see oli hea ja õige otsus.

«Olin olümpiahooajast väsinud, seda on öelnud ka paljud teised, et kahe tiitlivõistlusega suvi tõmbas päris tühjaks,» selgitas ta.

Edasine oli vaid edulugu – ta on kaks korda parandanud Eesti rekordit ja lisaks võitis Tamperes U23 EMil pronksi. Kordaminekuks võib pidada ka eilset MMil 16. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles