Ametlik: FIBA karistas Hollandit kahe kaotusega ja Eesti pääses edasi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi koondis.
Hollandi koondis. Foto: Peeter Langovits

Euroopa korvpalliliit FIBA Europe teatas pärast mitmepäevast ootamist veidi enne südaööd ametlikult, et karistab Hollandi korvpallikoondist kahe 0:20 kaotusega, sest EM-valiksarja kahes esimeses mängus kasutati reeglitevastaselt kahte nn kodustatud mängijat.

Kuna kahe naturaliseeritud mängija (Mohamed Kherrazi ja Sean Cunningham) üheaegne kasutamine on FIBA reeglite järgi keelatud, siis asendatakse võidud Eesti ja Portugali vastu kahe 0:20 kaotusega, teatab Eesti Korvpalliliit.

See tähendab ühtlasi, et Eesti korvpallikoondis võidab EM-valikturniiri B-alagrupi, kohtudes play-offi avaringis D-alagrupi võitjaga, mille selgitavad reedel omavahel Valgevene ja Slovakkia.

«FIBA Europe teatas meile, et otsuse tegemine venib seetõttu, et ala katuseorganisatsioon soovib enne otsustamist tutvuda kõikide asjaoludega ning teha õige, mitte kiire otsus,» kommenteeris olukorda Karel Loide.

«Kodustatud mängijate temaatika on maailma korvpallis viimastel aastatel eriti kuum teema ning selliseid mängijaid on võimalik leida väga paljudes koondistes, kuid Hollandi puhul arusaamatusi ja segadusi lisanud nende riigi kodakondsuspoliitika ja suur sisserännanute hulk, mistõttu arvan, et tegemist oli nende puhul eksitusega, mitte tahtliku tegevusega. Samas reegel lubab kasutada vaid ühte naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud mängijat, mille vastu antud hetkel eksitigi. Minu andmetel on Hollandi alaliit mitteametlikult FIBA-le teatanud soovist see otsus vaidlustada,» lisas Loide.

Eesti rahvusmeeskond alustab seega ettevalmistust play-off mängudeks, mis peetakse kodus ja võõrsil süsteemis. Avamäng peetakse 22.augustil võõrsil ning korduskohtumine 25.augustil Saku Suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles