Hollandi korvpallijuht: Cunningham on sünnilt hollandlane

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Cunningham (paremal).
Sean Cunningham (paremal). Foto: Peeter Langovits

Kuigi FIBA pole ametlikult veel kinnitanud, et nad määravad korvpalli EM-valiksarjas reegleid rikkunud Hollandi koondisele kaks 0:20 kaotust, avaldas selle info Hollandi korvpalliliidu koduleht. Nende juht Henk Reekers kinnitab, et Sean Cunningham on sünnilt hollandlane ja seega pole nad reegleid rikkunud.

Hollandi koondist süüdistakse kahe naturalisatsiooni kaudu kodakondsuse saanud mängija kasutamises. Reekersi sõnul on üks neist ehk Cunningham aga sünnilt hollandlane.

«Mitte ükski FIBA Euroopa kohtunik ei ole vaadanud lisatõendeid, mis me esitanud oleme. Sean Cunningham on päritolult hollandlane ja me saame seda tõestada. Seetõttu kaalume väga tõsiselt edasikaebamist,» kinnitas Reekers Hollandi korvpalliliidu kodulehel.

Kui Hollandile määratakse Eesti ja Portugali vastu teenitud võitude asemel 0:20 kaotused, tähendab see alagrupivõitu Eestile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles