Ojamaa süüdistas ajakirjandust laimamises

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa kohtumises Läti vastu
Henrik Ojamaa kohtumises Läti vastu Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa rääkis pärast 1:1 viigimängu Lätiga, et värava toonud rünnak oli ilusti mängitud ja hästi läbimõeldud. Lisaks meenutas ta juuni alguses toimunud nn arusaamatust seoses kooli lõpetamisega ning süüdistas ajakirjanikke laimamises.

«Väravale eelnes korralik kombinatsioon. Ilusti ja läbimõeldult mängitud,» arutles Ojamaa pärast mängu. Rünnak sai alguse, kui Ojamaa äärelt läbi murdis ning palli Konstantin Vassiljevile söötis. Vassiljev andis seejärel hea tsenderduse tagumise posti juures olnud Dmitri Kruglovile, kes palli väravasse pommitas.

Ojamaa sekkus Läti vastu vahetustest teisel poolajal, kui asendas paremas poolkaitses Tarmo Kinki. «Mulle meeldib mängida nii ääres kui ka ründes. Ääres saab rohkem palli ning palliga mulle meeldib mängida,» rääkis ta. Koondise võimalike ründepartnerite üle arutledes tõi Ojamaa välja vana sõbra Henri Anieri. «Henriga ma olen palju koos mänginud. Lisaks vaatan mina kõiki tema mänge, tema vaatab kõiki minu mänge. Tunneme üksteist läbi ja lõhki,» arutles ta. Siiski pole koondise eest mehed korraga väljakule veel pääsenud.

Vahetusmehe rolli üle Ojamaa ei kurtnud. «Sain 30 minutit kirja. Mängija vaatevinklist oleks 90 minutit võibolla järgmiseks klubimänguks ära väsitanud,» märkis ründaja. Ojamaa koduklubi Varssavi Legia võitleb endiselt koha eest Euroopa Meistrite liiga põhiturniiril. Selleks on vaja alistada veel Bukaresti Steaua. «Klubilt oodatakse palju. Mulle selline pinge sobib,» rääkis ta. Ojamaa võrdles Poola liigat ka Šotimaaga. «Legiasse kuulumine on nagu Šotimaal Celticus pallimine. Kõik tahavad seal mängida. Kõik vastased ootavad Legia staadionile tulemist,» selgitas ta.

Lisaks selgitas ta juuni alguses olnud nn arusaamatuse tagamaid. Ojamaa puudus Eesti koondise sõpruskohtumistelt, kuna lõpetas keskkooli. Samale ajale aga sattus ka tema üleminek Motherwellist Legiasse. «Treeneriga oli kokku lepitud, et mina lõpetan kooli. Lõpetasingi. Ajalehest lugesin aga, et ma ei lõpeta kooli. Minu arvates on see laimamine,» kommenteeris ta. Peatreener Tarmo Rüütliga tal probleeme ei ole olnud. «Kui temal oleks minuga mingi probleem, siis oleks ta minuga sellest rääkinud.»

Oma arvamuse lõpuks välja öelnud, avaldas Ojamaa lootust, et antud teema võib viimaks lukku panna. «Loodan, et see asi jäetakse nüüd rahule,» ütles ta Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles