Iljuštšenko: täna polnud minu päev

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odaviskaja Risto Mätas pääses tulemusega 80.18 finaali, kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko ületas vaid 1.88, mis jättis ta lõppvõistluse ukse taha.
Odaviskaja Risto Mätas pääses tulemusega 80.18 finaali, kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko ületas vaid 1.88, mis jättis ta lõppvõistluse ukse taha. Foto: Liis Treimann

Moskvas peetavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel selgusid täna naiste kõrgushüppes kvalifikatsioonist edasipääsejad. Kahjuks sai üsna varakult selgeks, et Eestit esindava Anna Iljuštšenko jaoks oli lõppvõistlus liiga kõva pähkel. 1.88ga sai ta 16. koha. Lõppvõistlusele pääsemiseks tuli ületada 1.92.

 

«Algusest peale ei läinud hästi, soojendusel ei saanud isegi 1.70st üle,» tõdes Iljuštšenko. «Ma ei teinud oma hüpet ja ei saanud selgelt aru, mida sektoris teen. Unine ma polnud, seega ei saa selle taha pugeda – lihtsalt polnud minu päev.»

Iljuštšenko lisas, et treeningute põhjal arvas ta end olevat samas vormis, kui Kaasanis toimunud universiaadil. Toona ületas ta 1.94 ja teenis pronksmedali.

Postimees annab võistlusest ülevaate.

VÕISTLUSE KÄIK:

 

Kvalifikatsiooninorm on 1.95

 
 
 

Iljuštšenko jätab algkõrguse 1.78 vahele ja alustab võistlust viis sentimeetrit kõrgemalt

 
 
1.83

Iljuštšenko ületab algkõrguse avakatsel

 
 
1.88

Iljuštšenko ajab lati avakatsel maha. See on halb, kuna edasipääsuks tuleb hüpata palju kõrgemale

 
 
1.88

Latt küll võbiseb, kuid Iljuštšenko saab teisel katsel kõrguse ületatud. Eesti rekordinaise senised hüpped pole olnud kõige veenvamad

 
 
1.92

Iljuštšenko esimene katse ebaõnnestub

 
 
1.92

Ka teine katse ebaõnnestub. Kahjuks ei andnud kumbki hüpe erilist lootust

 
 
1.92

Iljuštšenko ajab ka kolmandal katsel lati maha ja võistlys on tema jaoks lõppenud

 
 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles