Lõppvõistlusele pääsenud Mätas: mul oli õnne

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskvas peetavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel sai odaviske kvalifikatsioonis B-grupis visanud Risto Mätas kirja tulemuse 80.18 ning pääses viimasena lõppvõistlusele.

Mätas tunnistas, et ei osanud sellise tulemusega finaali pääsemist loota. «Mul oli õnne, stardiprotokolli järgi olin tulemuse poolest 25.,» rääkis ta. «Teised ei suutnud end realiseerida. Minul endal oli viskamise isu suur – ma polnud viis päeva oda käes hoidnud. Pärast kolmandat viset oli selline tunne, et saaks ühe viske veel teha. Nüüd saangi lõppvõistlusel uuesti proovida.»

VÕISTLUSE KÄIK:

 

 


 

Võistlus algab

 
 
 

Mätase esimene katse...

 
 
 

Mätas viskab esimeses voorus korraliku tulemuse - 79.25!

 
 
 

Teine katse jääb Mätasel lühikeseks ja ta ei lase seda mõõta. Hetkel on eestlane kahe grupi kokkuvõttes 14. kohal.

 
 
 

Mätas viskab kolmandas voorus 80.18 ja läheb kokkuvõttes 11. Lõppvõistlusele pääseb 12 meest, kuid paljudel on veel visata.

 
 
 

Ukrainlane Roman Avramenko viskas end Mätasest mööda. Nüüd on eestlane 12.

 
 
 

Ohtlik mees Vadims Vasilevskis jäi Mätasele alla. Kolm meest veel jäänud

 
 
 

Kaks meest jäänud... Mätas ikka 12.

 
 
 

Üks mees jäänud, Mätas ikka 12.

 
 
 

Korras! Risto Mätas on eelvõistluse 12. ja pääseb laupäevasele lõppvõistlusele

Kahe grupi peale sai kvalifikatsioonis parima tulemuse kirja A-grupis visanud soomlane Tero Pitkämäki, kelle oda kandus 84.39 peale. Finaalvõistlusele pääsesid veel norralane Andreas Thorkildsen, usbekk Ivan Zaitsev, tšehh Vitezslav  Vesely, kenyalane Julius Jego, rootslane Kim Amb, uusmeremaalane Stuart Farquhari, ukrainlane Roman Avramenko, venelane Dmitri Tarabin, soomlane Antti Ruuskanen ja egiptlane Ihab El Sayed.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles