Kriitika alla sattunud Isinbajeva: minust saadi valesti aru

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Moskvas toimuval MMil kodupubliku ees oma karjääri kuldmedalivõiduga lõpetanud Jelena Isinbajeva jagas eile kommentaare palju poleemikat tekitanud homoseksuaalsete sportlaste seaduse teemal. Täna väitis teivashüppajanna, et temast saadi valesti aru.

«Inglise keel ei ole mu emakeel ja arvan, et minu eilsest jutust saadi valesti aru,» selgitas Isinbajeva pärast seda, kui tema sõnavõtt tekitas mitmete riikide ajakirjanikes ja sportlastes kummastust.

«Ma tahtsin öelda, et inimesed peaksid austama teiste maade seaduseid, eriti juhul, kui nad on seal külalistena. Aga lubage mul selgeks teha, et ma austan oma kaassportlaste vaateid, ning lubage mul veel teravamalt rõhutada, et ma olen seksuaalse orientatsiooni järgi igasuguse homoseksuaalsete inimeste diskrimineerimise vastu,» rääkis Isinbajeva.

Oma eilses sõnavõtus ütles värske maailmameister, et homoseksuaalsuse rõhutamine ning Venemaa seaduste eiramine on välismaalaste poolt lugupidamatu.

Talvel toimuvate Sotši olümpiamängude eel on rahvusvaheline olümpiakomitee ja mitmed lääneriikide sportlased avaldanud muret Venemaal jõustunud seaduse kohta, mis keelab homoseksuaalsust propageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles