Hollandi koondislane Eesti edasipääsust: parem peaks selguma väljakul

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kees Akerboom (nr. 12) üritab takistada Kristjan Kangurit.
Kees Akerboom (nr. 12) üritab takistada Kristjan Kangurit. Foto: Peeter Langovits

Hollandi korvpallikoondis alistas eile EM-valikohtumises koduväljakul 71:53 Portugali, kuid vaatamata sellele lõpetati B-alagrupp viimase kohaga, kuna nende alagrupiturniiri kaks esimest võitu tühistati kahe naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud mängija kasutamise tõttu.

Mängujärgselt märkis hollandlaste üks kogenumaid mängumehi Kees Akerboom, et alagrupist edasipääseja oleks pidanud selguma ikka väljakul, mitte selle kõrval. Teatavasti lõpetas alagrupis lõpuks esikohal Eesti koondis, kelle arvele jäi kolm võitu ja üks kaotus.

«Poolfinaalideni on vähe aega ja seega tõenäoliselt otsust enam ringi ei vaadata. Peagi saab sellest lihtsalt vaidlus paberil, kuid oleksime tahtnud, et edasipääseja selguks palliväljakul,» sõnas Akerboom Hollandi Korvpalliliidu kodulehel. «Juhtunust on eriti kahju, kuna suutsime tänavu hästi mängida ja meil on suurepärane meeskonnavaim. Oleme sellest just eelmistel aastatel puudust tundnud.»

Eesti koondis läheb poolfinaalis vastamisi Valgevenega. Esimene kohtumine peetakse 22. augustil Valgevenes ja korduskohtumine 25. augustil Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles