Maailma 9. odamees Mätas: hing jäi kripeldama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas
Risto Mätas Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku MMil Moskvas odaviskes 9. koha saanud Risto Mätas tunnistas, et hing jäi kripeldama. «Kui kaheksas koht oleks visanud 83 või 84 meetrit, siis ma ei teaks, kas olen selleks suuteline, aga seekord jäi kaheksas koht 29 sentimeetri kaugusele,» tõdes ta. «Tunne, et sa ei suuda end võistlusega tühjaks visata on vastik ja jääb hinges kriipima.»

Mätase sõnul tundis ta end lõppvõistlusel palju paremini, kui kaks päeva tagasi eelvõistlusel, kuid endale seatud eesmärki ei suutnud ta täita. «Esimesel katsel lendas oda tagumine ots liialt püsti, aga tegelikult oli selles viskes kõige parem tõmme. Viimasel katsel sain tehnika paika ja oda väljaviske nurga õigeks, kuid head tõmmet polnud, oda pääses lihtsalt näppude vahelt minema.»

Vaatamata kõigele kerkis Mätas kolmanda katse 80.03ga korraks kaheksandaks. Kohale, mis taganuks veel kolm katset. Paraku viskas egiptlane Ihab El Sayed temast mööda.

Odaviske võit läks tšehhile Vitezslav Veselyle esimesel katsel visatud 87.17ga. Soomlane Tero Pitkämäki sai 87.07ga hõbeda ja venelane Dmitri Tarabin viimases voorus visatud 86.23ga pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles