Deniss Karpak võitis MMi soojendusvõistluse

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak.
Deniss Karpak. Foto: Ott Kallas

Tallinna lahel esmaspäeval ja teisipäeval peetud purjetamise Finn-klassi MM-i soojendusregati võitis Deniss Karpak, Lauri Väinsalu sai neljanda koha.

Soojendusregatist, mis on mõeldud sportlastele kohalikesse oludesse sisse elamiseks ning võistluseelseks vormi ja varustuse testimiseks, võttis osa 18 sportlast 12 riigist. Võidu võttis kindlalt Deniss Karpak 10 punktiga. Karpak sai esmaspäeval peetud sõitudes ühe võidu ja kaks teist kohta, teisipäevases ainsas sõidus võttis 5. koha. 

«Esmaspäeval oli minu tüüpi ilm – tuul ja lained, teises ja kolmandas sõidus sai pumbata, mis on minu trumbiks. Täna oli tuul vaikne ja täielik loterii. Võtsin soojendusregatti sisuliselt kui treeningut ning võimalust MM-iks varustust testida. Üldiselt oli näha, kuidas kohalike olude tundmine tuleb kasuks. Sõitudes oli ikka nii, et vastutuules jagunes fliit kaheks – osad läksid rajal paremasse suunda, osad vasakusse suunda. Meie eestlastega teadsime ainsatena minna otse ja saime korraliku edumaa,» rääkis Karpak.

Lauri Väinsalu sai esmaspäeval samuti ühe sõiduvõidu ja neljanda koha, millele teisipäeval lisandus veel üheksas koht. Kuna esmaspäevasesse kolmandasse sõitu soojendusregatti treeninguna käsitlenud Väinsalu ei plaaninud minna, kogus ta kokkuvõttes 33 punkti, mis andis neljanda koha. 

«Sain korralikult treenida ja varustust testida. Vorm on hea ja olusid tunneme kohalikena hästi, mis annab teatava eelise. Samas on kõik mehed väga nutikad ning aega veel on, et nad jõuaksid oludega kohaneda. Ei saa ka välistada, et MM-i ajal puhub hoopis mingi selline tuul, mida keegi pole siinkandis mitu aastat kohanud, mis loob täiesti uue olukorra,» rääkis Väinsalu.

Martti Kinkar sai 13. koha 56 punktiga, tema kohtadeks 12, 14 ja 11; esmaspäevase viimase sõidu jättis Kinkar samuti treeningeesmärgil tegemata. 

«Oli väga hea varustuse testimine, eriti pean veel vaatama oma purje,» rääkis Kinkar.

Soojendusregatil sai teise koha Uus-Meremaa sportlane Matt Coutts 28 punktiga, kolmandaks tuli sloveenlane Gasper Vincec 29 punktiga. 

Purjetamise maailmameistrivõistlused Finn klassis toimuvad 23.-31. augustil Tallinnas Pirital. MM-il võistleb 96 sportlast 30 riigist, nende seas kõik maailma edetabeli 25 esimest meest. Eesti koondist esindavad Deniss Karpak, Lauri Väinsalu ja Martti Kinkar. Finn-klassi MM-i toimumine Tallinnas on Eesti spordiajaloos märkimisväärne sündmus – tegu on läbi aegade neljanda korraga, kui Eestis peetakse olümpiaala täiskasvanute klassi maailmameistrivõistlused. Finn on kõige vanem järjepidevalt olümpiamängude kavas olnud purjetamisklass, kuuludes olümpiaprogrammi alates 1952. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles