Kalju teel seisavad nimekad ukrainlased

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju ründajad Tarmo Neemelo ja Vladimir Voskoboinikov eilsel treeningul.
Kalju ründajad Tarmo Neemelo ja Vladimir Voskoboinikov eilsel treeningul. Foto: Toomas Tatar

 Mullune Eesti jalgpallimeister Nõmme Kalju jätkab täna oma euroteekonda, kui Euroopa liiga play-off’i avakohtumises võõrustatakse Ukraina meistrivõistlustel eelmisel hooajal neljandana lõpetanud Dnipropetrovski Dniprot.

Kahe matši koondtulemuses parimaks osutunud meeskond saab tänavu madistada Euroopa tugevuselt teise klubisarja põhiturniiril.

Kui Kalju alustas euroteekonda Meistrite liigas, kus esmalt alistati teises eelringis soomlaste HJK ja kolmandas kaotati tšehhide Viktoria Plzeňile, siis Dniprole tagas Ukraina liiga neljas koht otsepääsme Euroopa liiga play-off’i. «Dnipro on selge soosik,» tunnistas Kalju juhendaja Igor Prins eilsel pressikonverentsil.

Vastaste üheks kuulsamaks meheks on kindlasti nende 58-aastane juhendaja, hispaanlane Juande Ramos, kes on oma karjääri jooksul olnud nii Madridi Reali, Tottenham Hotspuri, Sevilla, Malaga, Moskva CSKA kui ka mitmete teiste tippklubide peatreener.

Lisaks mitmetele Ukraina koondislastele pallib Dnipros Horvaatia, Gruusia, Tšehhi ja ka Brasiilia rahvusesinduses mänginud mehi. «Rünnakul on nende üleminekud hästi kiired ning väljaku viimasel veerandil tegutsemine huvitav ja tehniline. Mängu tulemus sõltub palju sellest, kuidas saame need käigud kinni panna. Virtuoose on neil kõvasti,» iseloomustas Prins vastasmeeskonda.

«Plzeňiga võrreldes on nad mänguliselt teistsugune meeskond, meile on nad väga tugevaks vastaseks. Tegemist on väga ründava meeskonnaga, kus on tehnilised ja kiired mängijad,» lisas Kalju kapten Alo Bärengrub.

Kalju saab tänasele matšile tulla hea emotsiooni pealt, kuna nädalavahetusel saadi koduliigas magus 3:0 võit FC Flora üle. «Ma usun, et oleme piisavalt heas konditsioonis, et homme mäng korralikult ära mängida,» leidis Prins.

Kalju ja Dnipro kohtumine algab Lilleküla staadionil täna kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles