Skandaal: kettaheite valitseja Harting boikoteeris Stockholmi Teemantliiga etappi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting astus välja kettaheite kaitseks ning boikoteeris Stocholmi võistlust
Robert Harting astus välja kettaheite kaitseks ning boikoteeris Stocholmi võistlust Foto: SCANPIX

Eile toimunud Stockholmi Teemanliiga etapile oli kohale tulnud suur osa maailma kettaheiteparemikust, kuid puudu oli ala valitseja Robert Harting Saksamaalt. Mees ei jäänud kõrvale vigastuse ega väsimuse tõttu. Ta boikoteeris võistlust protesti märgiks.

Harting on ka varem kritiseerinud kergejõustikuvõistluste korraldajaid, kuna viimased eelistavad jooksualasid ning väljakualad jäetakse alati võistluse algusesse ning telepilti ei pääse. Seekordse boikoti põhjused peituvad sama asja taga.

«Hea võistluse korraldaja, oleksin hea meelega tahtnud teie juures ketast heita. Kahjuks surutakse heitjaid pidevalt maha,» seisis Hartingu kirjas. «Kettaheidet ainult tolereeritakse, mitte ei toetata. Minu argumentidest on teil ükskõik olnud. Dopingupatuseid kutsutakse aga alati võistlema ja nemad saavad ka suurimaid stardirahasid. Palun fännide ees vabandust, aga ma ei talu sellist asja.»

Meeste kettaheide algas Stockholmis kohaliku aja järgi kell 17. Kettaheitjad olid esimesed, kes pärast erinevaid noortejookse areenile tulid. Võistlus kestis kuni kella 22ni. 

Võistluse võitis Piotr Malachowski, teine oli Ehsan Hadadi ja kolmanda koha sai Martin Wierig. Gerd Kanter leppis neljanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles