Eesti U21 võrkpallikoondis võitis MMil napilt Jaapanit

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U21 võrkpallikoondis.
Eesti U21 võrkpallikoondis. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti U21 võrkpallikoondis jätkas täna Türgis peetavat MMi, kui alagrupi teises kohtumises alistati Jaapani eakaaslased 3:2 (-27, 23, -19, 24, 8).

Homme kohtub Eesti Mehhikoga.

Mängu käik:

Viies geim:

Eesti sai otsustavas geimis veidike paremini mängu käima ja juhtis poole geimi peal 8:5. Seisul 9:6 tegid eestlased vahespurdi ja said 14:6 ette. Kuigi jaapanlased suutsid paar punkti lisa saada, kuulus viies geim 15:8 kindlalt Eestile.

Neljas geim:

Eestlased jäid neljandas geimis kiirelt taha, kuni seisul 8:12 tehti suurepärane üheksapunktiline vahespurt ning asuti 17:12  juhtima. Jaapanlased vastasid sellele omakorda neljapunktilise spurdiga ning seisul 18:18 oli tablool viik. Edasi sai Eesti geimi lõpus koguni 24:21 juhtima, ent ei suudetud mitut geimpalli ära kasutada ning jaapanlased viigistasid 24:24. Õnneks näitasid siiski eestlased kindlamat mängu nii võeti neljandas geimis 26:24 võit.

Kolmas geim:

Eesti noored jäid kohe tagaajaja rolli ning jaapanlased said kiirelt 4:8 juhtima. Suurem osa geimist hoidis Jaapan viiepunktilist edu, ent geimi lõpupoole venis vahe suuremaks ja kuigi eestlased suutsid natuke tagasi mängida, läks võit seisuga 19:25 kindlalt jaapanlastele.

Teine geim:

Teise geimi algus oli taas eestlastel parem ning tehnilistele vaheaegadele mindi eestlastel juhtimisel 8:6 ja 16:11. Eesti edu püsis kindlana kuni seisuni 21:17, ent siis suutsid jaapanlased vahet vähendada minimaalseni ning seis tablool oli 23:22. Eestlased suutsid siiski lõpuks näidata kindlamat mängu ja nii võeti 25:23 võit.

Esimene geim:

Eesti koondis alustas paremini ja nii mindi esimesele tehnilisele time-outile eestlaste 8:5 eduseisul. Seejärel suutsid jaapanlased vahe tagasi mängida ning eestlased jäid 15:16 tagaajaja rolli. Geimi lõpupoole näitasid taas kindlamat tegutsemist eestlased, kes said seisul 21:19 juhtima. Edasi läks mäng väga tasavägiseks ning eestlastel oli kasutada mitmeid geimpalle, ent viimaseks viigiseisuks tablool jäi 27:27. Seejärel võtsid jaapanlased kaks punkti järjest ja nii said eestlased esimeses geimis kirja 27:29 kaotuse.

Enne mängu:

MMi avamängus pidi Eesti tunnistama eelmisel MMil kuuenda koha saanud Iraani 1:3 paremust. Jaapan oli sama tulemusega parem Mehhikost. Lisaks nimetatutele kuulub Eestiga samasse alagruppi ka Argentina.

Eesti U-21 koondis: Ronald Järv, Keiro Vantsi, Andri Aganits, Kevin Soo, Helger Hääl, Robert Täht, Taavet Leppik, Denis Losnikov, Helar Jalg, Renee Teppan, Karlis Mesila ja Hardi Talv. Treenerid Urmas Tali, Raul Reiter, Oliver Lüütsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles