Lätlased tegid eestlastele MM-etapi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok (esiplaanil).
Aigar Leok (esiplaanil). Foto: Karli Saul

Käed on villis ja õhku hingamiseks napib. Õudne väsimus on peal, kuid Lätti motokrossi MM-etappi kaema tulnud pasundavad fännid annavad spordimeestele jõudu, et edasi minna.

Kui ei teaks, et motokrossi maailmameistrivõistluste etapp toimus Lätis Kegumsis, võiks arvata, et suurvõistlus peeti Eestis kuskil Tallinna külje all.

Eesti motoliidu andmetel oli lõunanaabrite juurde põrinaid vaatama kogunenud ligi 3000 pöidlahoidjat, kuid sinimustvalgete meri paistis veelgi suurem. Fännid ei jäänud märkamatuks ka Eesti motomeestele Aigar ja Tanel Leokile, kes tundsid võidu kihutades end nagu kodus.

«Me siin enne naljatasime, et lätlased tegid eestlastele MM-etapi,» naeris Aigar Leok, kes sai kokkuvõttes seitsmenda koha. «Ainult Sõmerpalus on ehk nii palju fänne.»

Kuigi eelkõige keskendusid mehed mõistagi sõitmisele, siis mõni pilk jõuti ka publikusse heita ja hoolimata plärisevast mootorist oli rahvamassist tulnud hõikeid ja pasunahäält ka kiivri alla kuulda.

«Oled küll rajal juba täitsa väsinud, aga siis kuuled jälle ergutavat pasunahäält, mis annab jõudu juurde,» sõnas Aigar Leok, kellele sekundeeris Tanel Leok: «Eks kodupubliku ees tahad masinast veelgi rohkem välja pigistada.»

Ja kaasaelajad ei näidanud oma meelsust vaid lärmiga – õigetele fännidele kohaselt pommitati Tanel Leokit eri mõõtu ja kujuga esemetega, et saada iidoli autogramm, mida viimane oli ka lahkesti nõus jagama.

«Mul on ainult hea meel, et Eestis nii palju krossifänne on,» märkis kellegi särgile järjekordselt oma nime ja number kaheksa kirjutanud Tanel Leok.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest

Läti GP
1. Antonio Cairoli (Itaalia) 47, 2. Clement Desalle (Belgia) 41, 3. Joshua Coppins (Uus-Meremaa) 40, 4. Maximilian Nagl (Saksamaa) 35, 5. Ken de Dycker (Belgia) 34, 6. David Philippaerts (Itaalia) 30, 7. Aigar Leok 28, 8. Manuel Priem (Belgia) 22, ..., 11. Tanel Leok 18.

MM-sarja üldseis: 1. Cairoli 385 punkti, 2. Nagl 328, 3. Philippaerts 327, 4. Coppins  314, 5. Desalle 309, 6. de Dycker 298, 7. Tanel Leok 270, 8. Jonathan Barragan (Hispaania) 215, 9. Aigar Leok 167, ..., 22. Gert Krestinov 47.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles