Jaapanis selgusid populaarseimad spordialad ja sportlased

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ichiro Suzuki
Ichiro Suzuki Foto: SCANPIX

Jaapani Statistika Keskagentuuri (Japan Central Statistics Agency) poolt juulis läbiviidud küsitluse kohaselt hoiab endiselt Jaapani populaarseima spordiala positsiooni pesapall. Peaaegu pooled vastanutest (48,4%) andsid oma eelistuse sellele pallimängule.

Teisele kohale platseerus 36% häältega jalgpall ja kolmanda koha hõivas napilt golf (16%), sumo ees (15,8%). Sumole  järgnesid poks (7,8%), autode võidusõit (7%) ja profimaadlus (3%). 

Jaapani kõige populaarseimaks sportlaseks on juba üheksa aastat järjest Ichiro Suzuki, kes kogus 21,5 % häältest. Suzuki on 39-aastane pesapallur, kes mängib USA kõrgliiga meeskonnas New York Yankees. Teise koha hõivas jalgpallur Keisuke Honda (5,8%). Mullu oli CSKA poolkaitsja 13. kohal.

Hondale järgnesid iluuisutaja Mao Asada (5,7%), endine pesapallur ja treener Shigeo Nagashima (4,5%), jalgpallur Shinji Kagawa (3,8%), endine pesapallur Hideki Matsui (3,7%), golfimängija Ryo Ishikawa (2,7%), endine pesapallur ja treener Sadaharu Oh (2,3%) ja tennisist Kei Nishikori (1,8%). 10-11. Kohta jagavad yokozuna Hakuho ja 46-aastane jalpallur Kazuyoshi Miura (1,6%). 

Populaarsimate sumovõitlejate pingerea eesotsas troonib juba aastaid yokozuna Hakuho 32,6 protsendiga. Talle järgnevad sumohierarhia kõige kõrgemal positsioonil olev jaapanlane ozeki Kisenosato (15%) ja teine mongolist yokozuna Harumafuji (7,9%).

Esikümnesse mahuvad veel ozeki Kotooshu (5,7%), ozeki Kotosogiku (4,8%), sekiwake Goeido (2,4%), maegashira Okinoumi (2,1%), sekiwake Mogiryu, maegasira Aminishiki (1,2% ) ja komusubi Shohozan (1,1%). Baruto esikümnesse ei mahtunud.

55% vastanutest teatas, et nad ei oma mingeid eelistusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles