Legia peatreener enne tänast mängu: võime teha Poola jalgpalli ajalugu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varssavi Legia peatreener Jan Urban (paremal).
Varssavi Legia peatreener Jan Urban (paremal). Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas selgub täna viis põhiturniirile pääsejat ning teiste seas üritab ihaldatud pääsme kindlustada ka Eesti koondise ründaja Henrik Ojamaa koduklubi Varssavi Legia. Poolakad viigistasid võõrsil avakohtumises Bukaresti Steaua vastu 1:1.

«Esimese mängu eel pidasin ma Steauat favoriidiks, kuid 1:1 viik tõi alagrupiturniiri meile lähemale ja praeguse seisuga on võimalused isegi 50:50,» rääkis Legia peatreener Jan Urban enne tänast kohtumist uefa.com’ile.

Seni on Poola klubid mänginud Meistrite liiga põhiturniiril neljal korral – kahel juhul on nii kaugele jõudnud just Legia (1970. aastal poolfinaali ja hooajal 1995/96 veerandfinaali) ja kahel korral Lodzi Widzew (1983. aastal poolfinaali ja hooajal 1996/97 piirduti alagrupiturniiriga). Seega on viimasest korrast möödas juba hulk aastaid.

«Ma olen sellest teadlik, et võime teha nii Poola jalgpalli kui ka meie klubi ajalugu, seega tunneme endal ka teatavat vastutust,» lisas Urban. «Arvestades välist survet, siis ma ei oska mängijate eest rääkida, kuid ma ise olen rahulik. Ma läheme mängule vastu suurte ambitsioonidega, kuid ainult sellest ei piisa ning me peame tegema ka väga hea mängu.»

«Tunneme kohustust, kuid tunneme ennast hästi. Peame jääma rahulikuks ja mitte mõtlema mängu tähtsuse peale. Sellistest kohtumistest unistatakse – oleme seda oodanud ja anname endast parima, et jõuda alagrupiturniirile,» lisas ründaja Marek Saganowski.

Viimati oli Poola klubi lähedal Meistrite liiga põhiturniirile jõudmisele kaks aastat tagasi, kui Sergei Pareiko toonane tööandja Krakowi Wisla jäi play-off’is 2:3 alla lõpuks veerandfinaali välja jõudnud Küprose meeskonnale APOEL. Seejuures oli Wisla toona alagrupiturniirile pääsule väga lähedal, kuid APOELi mängumehe Ailtoni värav korduskohtumise 87. minutil kukutas Wisla konkurentsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles