Lauri Sild võitis sõjaväelaste MMil orienteerumises hõbeda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Sild
Lauri Sild Foto: Eesti Orienteerumisliit

Kaitseväe spordirühma liige reamees Lauri Sild võitis täna Rootsis Eksjös sõjaväelaste maailmameistrivõistlustel orienteerumises lühiraja distantsil ajaga 25:49 hõbemedali.

Meeste arvestuses võitis šveitslane Matthias Kyburz ajaga 24:44. Teistest Eesti võistlejatest saavutas kapral Sander Vaher 25. koha, kapral Timo Sild 26. koha, kaitseliitlane Kristo Heinmann oli 32. Kokku alustas 5270-meetrist rada 193 võistlejat, kellest lõpetas 181.

Samas toimunud naiste võistluses saavutas kaitseliitlane Kirti Rebane 4. koha ajaga 30:27, kaotades võitjale Tatjana Rjabkinale Venemaalt 4 minutit ja 6 sekundit. Teised Eesti esindajad Merike Vanjuk ja Annika Rihma said vastavalt 12. ja 15. koha. Naiste võistluse läbis 55 osavõtjat.

«Reamees Silla tulemus on märkimisväärne, kuna võistlejate hulgas oli mitmeid tsiviilvõistluste tiitlivõitjaid, sealjuures tänase võistluse võitja, kes on varasem maailmameister orienteerumises. Viimane aasta on Lauril olnud väga edukas, lõpuks on tema vorm tõusnud nii, et selle pealt väga tugev tulemus ära teha. Tänane medal annab hea impulsi homseks pika raja võistluseks,» kommenteeris kaitseväe sporditeenistuse ohvitser major Meelis Stamm võistluse tulemust.

Homme toimuva pika raja võistlusele järgnevalt arvestatakse mees- ja naiskondade arvestuses nelja parema osaleja tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles