Messi eksis taas penaltil, kuid Barcelona võitis Hispaania superkarika

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona meeskond võitis Hispaania superkarika.
Barcelona meeskond võitis Hispaania superkarika. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpallimeeskond võitis hooaja esimese autasu, kui Hispaania superkarika finaalis alistati kahe mängu kokkuvõttes Madridi Atletico. Avamäng viigistati Atletico koduväljakul 1:1 ja nii piisas Barcelonale eilses korduskohtumises Camp Noul tänu võõrsil löödud värava reeglile ka 0:0 viigist.

Barcelona valdas endale omaselt palli - protsent oli kohtumise lõpuks koguni 78 Atletico 22 vastu -, kuid ohtlikumad võimalused tekkisid hoopis külalistel, kui Victor Valdes tõrjus suurepäraselt nii Arda Turani kui ka David Villa teravad löögid. Atletico ülesanne läks raskemaks kümme minutit enne kohtumise lõppu, kui kaitsja Filipe Luis lõi positsioonivõitluses küünarnukiga Dani Alvesi ja saadeti punase kaardiga väljakult minema.

89. minutil oli Barcelonal võimalik kohtumise saatus ära otsustada, kui Pedro mahatõmbamise eest määrati nende kasuks penalti, ent maailma parim jalgpallur Lionel Messi saatis 11 meetri karistuslöögi latti. Tulistel lisaminutitel näitas kohtunik David Fernandez Borbalan veel punast kaarti ka pingile vahetatud Atletico mehele Turanile, kuid väravani külalised enam ei jõudnudki ning superkarikas kuulus seega Barcelonale.

Barcelona peatreener Gerardo Martino pühendas võidu meeskonna endisele peatreenerile Tito Vilanovale, kes oli sunnitud vähiravi tõttu kevadel ametist taanduma. Martino tunnistas, et mänguliselt on Barcelonal veel kõvasti arenguruumi. «Kui mängid karikale, loeb vaid võit. Sind mäletatakse võitjana hoolimata sellest, kuidas see võit tuli. Oleksime tahtnud mängida kiiremini ja täpsemalt ning paremini vabu tsoone rünnata. Aga hooaeg alles algas ja pole viga,» lausus Martino ESPNi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles