Siim-Sander Vene selg teeb nügides ikka valu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene Eesti koondise särgis.
Siim-Sander Vene Eesti koondise särgis. Foto: Liis Treimann / Postimees

Seljavigastuse tõttu EM-valikturniiri neli esimest kohtumist vahele jätnud Siim-Sander Vene kerkis küll pühapäeval Valgevene vastu juba väga olulisse rolli, kuid nendib samas, et selg pole endiselt päris korras.

«Seisund on parem, kui enne, kuid platsil nügides annab ikka tunda,» tõdes eile koos koondisega Bulgaaria pealinna Sofiasse lennanud Vene. «Eks ma ikka mõtlen selle peale, kuid mängus ununeb see ära ja siis ma end tagasi ei hoia.»

Vene jaoks tuli seljavalu ootamatult. Terve suve oli ta sisuliselt puhkuseta treeninud, et end uueks hooajaks vormi saada. Kui aga koondis alustas esimesi kontrollmänge, tekkis valu seljas. Õnneks ei seadnud see ohtu tema lepingut Euroliigas mängiva Kaunase Žalgirisega. Koduklubi oli küll mängija vaevusest teadlik, kuid koondise juurest lahkumist ei nõudnud.

Hea treenitus lubas aga Venel vigastuseperioodi üle elada. «Täiesti nulli vorm ei kukkunud ja iga päevaga läheb seisund paremaks,» kinnitas ta. «Pärast mängu Valgevenega olid küll kõik kohad nii valusad, et ei tahtnud hommikul tõustagi.»

Pärast mõneaastast pausi Žalgirise põhimeeskonda naasnud Venet ootab pärast koondise mänge huvitav hooaeg. Leedu superklubis on rahalised probleemid ja seepärast pole koosseisus kalleid ja mänguminuteid võtvaid leegionäre. «Esialgu oli jutt, et mind hakatakse kasutama väiksel äärena vahetusmehena, aga praeguse seisuga pole sellele kohale rohkem kedagi toodud,» märkis ta. Asjade selline käik võib pakkuda eestlasele hoopis avaramaid võimalusi.

Vene tunnistas, et klubi majanduslik seis paneb mõtlema, kuid mitte väga muretsema. Oluline olevat see, et ta saab mängida Euroliigas. «Isegi kui mõne kuu palk jääb saamata, on oluline see, et mul on võimalus ennast näidata ja silma jääda,» leidis ta.

Vene loodab kasu ka sellest, et Žalgirise abitreenerina töötab tema isa Priit Vene. «Isa vastutab individuaalse töö eest. Ta on ka siiani aidanud mul visketehnikat sättida, aga tunnen, et vajan selles vallas taas tema abi,» rääkis 22-aastane mängumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles