Niki Lauda sõnum Räikkönenile: mine Ferrarisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda
Niki Lauda Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 meeskonna juhtkonda kuuluv kolmekordne maailmameister Niki Lauda andis soomlasele Kimi Räikkönenile väga otsekohese soovituse: liitu Ferrari meeskonnaga.

«Kimi oleks mees, keda mehaanikud ja insenerid saavad otsekohe austada. Ta annaks meeskonnale indu juurde – täpselt nagu Lewis Hamilton on andnud Mercedesele. Lisaks oleks ta mees, kes paneks Fernando Alonso kiiremini sõitma. Kui mina oleksin Luca di Montezemolo, palkaksin jalamaid just Kimi,» sõnas Lauda väljaandele Bild.

Austerlase hinnangul võib aga takistuseks saada just Alonso arvamus. «Kindlasti ei meeldiks talle Kimit oma meeskonnakaaslasena näha. Kuid Ferraril on probleem – kui auto pole parim, ei suuda pahur Alonso sellega tulemust näidata,» leidis Lauda.

Väärib märkimist, et alles juuli algul soovitas Lauda Räikkönenil kindlasti Red Bulli meeskonda siirduda. «Ta oleks loll, kui seda pakkumist vastu ei võtaks,» sõnas austerlane toona. Tänaseks teab vanameister sama täpselt seda, kes tuleb maailmameistriks. «Sebastian Vettel. «Annan sõna, et Abu Dhabis kindlustab ta tiitli, kui sõita jääb veel kaks etappi,» kinnitas Lauda. Praegu on Vetteli edu punktitabelis Alonso ees 46 silma, pidada jääb veel kaheksa sõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles