Motokrossi MM pole ainult lust ja lillepidu

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Karli Saul/SCANPIX

Kuigi pealtvaatajad imetlevad motokrossi MM-mehi oma hulljulguse poolest ja tahavad ehk nende nahaski olla, ei koosne tsiklimeeste elu vaid võimsatest hüpetest, aga ka tõsisest telgitagusest tööst.

«Eks selline pidev reisimine võtab läbi küll,» tunnistas Saksamaa MM-etapil saadud vigastuse tõttu Kegumsi võistluse vahele jätnud Gert Krestinov, kes lisas muiates. «Vigastuse tõttu saab vahepeal normaalse inimese elu ka elada.»



Tõepoolest, pole ainult võidukihutamine sportlaste töö ja lisaks igapäevastele trennidele võtab oma osa reisimine ning suur töö võistluspaikadel.



Põhilised asjapulgad lisaks sportlastele on tsikli eest hoolitsejad. Peamehhaanikutele lisaks on ka abilisi. Näiteks Krestinovi KTM Favor meeskonnas on lisaks bossile, kaks abilist. Krestinovi ja meeskonna esisõitja Jonathan Barragani tsiklite eest hoolitsevad siiski erinevad mehed ning Krestinov tunnistas, et ka mehhaanikul ja mehhaanikul on paraku vahe.



«Barraganil on kindlasti parem mees,» nentis Krestinov, kes tõi näitena enda tsikli eest hoolitseja lohakusvead. «Vahel on ta mõned mutrid lahti unustanud ning siis pean ise üle kontrollima. Tõenäoliselt saan järgmiseks aastaks uue mehe selle töö peale.»



Tanel Leokil, kes sõidab Yamaha de Carli meeskonnas, selliseid probleeme esinenud pole. «Mul ei ole aega tsikli tehnilisele korrashoiule mõelda. Mehhaanikuid peab piisavalt palju usaldama,» märkis Leok.



Peale adrenaliini saavad motokrossi MM-mehed ka oma pideva reisimise ja kurnatuse eest väärilist tasu. Krestinovi sõnul pidid tippmehed teenima umbes 13 000 – 14 000 eurot kuus, kuid võimalik et palgad on veelgi suuremad.



«Ma pole küll kindel, kuid Cairoli-sugused võivad veelgi rohkem saada,» arvas Krestinov.



Artikli täisversiooni loe teisipäevasest Postimehest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles