Eesti kümnevõistluse mustad hobused võivad algatada MM-piletite ringijagamise

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu Rakveres starti ei tulnud.
Kristjan Rahnu Rakveres starti ei tulnud. Foto: Toomas Huik

Häda on siis kui napib häid sportlasi, häda on ka siis kui neid on palju – pole võimatu, et Berliini MMi eel on normi täitnud Eesti mitmevõistlejaid rohkem kui tiitlivõistluse pileteid.

Õigluse huvides olgu kohe öeldud, et tänase seisuga pole vaja pead murda. Berliini MM-norm on täidetud täpselt kolmel sportlasel – Mikk Pahapill ja Andres Raja jaks käis üle A-normist, Mikk-Mihkel Arro ületas möödunud nädalavahetusel B-normi. Kolm kümnevõistlejat ongi võimalik Berliini saata.



Probleemi justkui polekski? Nii ei saa siiski öelda, MMini on veel praktiliselt kaheksa nädalat ning normi täitmiseks aega küllaga. Pealegi on Eestil ideaalis koguni neli meest, kes võimelised koguma tiitlivõistluse pileti hankimiseks vajaliku punktisumma.



Kristjan Rahnu, kelle isiklik rekord pärineb nelja aasta tagusest ajast ning võrdub koguni 8526 punktiga andis möödunud nädalal mõista, et võib osaleda Rakveres Eesti meistrivõistlustel. Juuni alguses püstitas ta Tartus teivashüppes isikliku rekordi 4.96, möödunud nädalal jooksis Kohilas 110 m tõkkeid vastutuules 14,51. Mõlemad tulemused näitavad head kehalist vormi. Järelikult pole A-norm 8000 punkti sugugi võimatu.



Indrek Turi kogus oma rekordi – 8122 punkti – 2003. aastal. Pärast seda on Turi tõsise sportimise asemel tegelenud peamiselt vigastuste ravimisega. Treener Andrei Nazaraov on aga öelnud, et Turi tõuseb üha paremasse vormi ning Eesti meistrivõistlustel võib 8000 punkti olla täiesti võimalik.



Nädalavahetusel kogus 21-aastane Aigar Kukk Euroopa karikavõistlustel 7632 punkti. Enne MMi osaleb ta veel U23 EMil Kaunases ning pole võimatu, et ta suudab seal oma parimale veel sada punkti lisada, see aga tähendaks juba MMi B-normi 7730 punkti ületamist.



Tarmo Riitmuru isiklik rekord 7626 punkti pärineb ülemöödunud aastast, ent kuluaarides räägitakse, et vähemalt 7900 punkti vormis on ta ikka. Seega B-norm.



Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles