Platini põlastas Bale’i tehingut: 100 miljonit on rööv

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini.
UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini võttis sõna Gareth Bale’i ülemineku aadressil Tottenham Hotspurist Madridi Reali, nimetades 100 miljoni euro suurust ostusummat röövimiseks.

Bale’ist saab tehingu jõustumisel maailma kalleim jalgpallur. «Seda, kas tegu on ikka ausa mänguga, küsiti ka siis, kui Diego Maradona klubi vahetas. Kõik ütlesid: ohoo, viis miljonit eurot ühe mängija eest! Siis tulid juba Zinedine Zidane ja Cristiano Ronaldo ning nüüd härra Bale – 100 miljonit eurot,» lausus Platini ajakirjanikele.

«Kindlasti on Realil sellise ostu jaoks raha olemas – nende sissetulekud on 250 miljonit eurot ja kui nad ostaksid saja miljoni euro eest kolm mängijat, ei küsiks keegi midagi. Minu meelest on üleminekutasud röövellikud – kui ma veel ise mängisin, olin igas klubis lepingu lõpuni ja siirdusin siis tasuta sinna, kuhu tahtsin. Minu arust on üleminekud paljude inimeste jaoks lihtsalt võimalus palju raha teenida. Täna on jalgpallur pigem toode ja kõik püüavad tema pealt kasu lõigata,» arutles Platini.

Lisaks märkis president, et UEFA üritab viia Euroopa tippliigade algusajad võimalikult lähedastele aegadele ning ühtlasi lühendada akent, mil üleminekud on lubatud. «Arvan, et üleminekuaken on liiga pikalt avatud, aga see puudutab kogu maailma ja kõik ei mängi samal ajal kui meie. Ka klubid soovivad, et üleminekud oleksid enne hooaja algust tehtud,» ütles Platini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles