Gross võitis Kurzeme ralli Tänaku ees

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (paremal) ja Georg Gross võitlevad Saaremaal esikoha nimel
Ott Tänak (paremal) ja Georg Gross võitlevad Saaremaal esikoha nimel Foto: Karli Saul

Eesti autoralli meistrivõistluste viies etapp lõppes täna, laupäeval Liepaja linnas sõidetud publikukatsega ja Kurzeme ralli absoluutarvestuse kolm esimest kohta kuulusid Eesti meeskondadele. Georg Gross ja Raigo Mõlder kindlustasid võiduga ka endale tänavuse Eesti meistritiitli absoluutarvestuses.

Gross ja Mõlder ei andsid liidrikoha korra käest, kuid sealt edasi hoidsid oma positsiooni kindlalt. Ralli võit ja punktikatse võit tagasid meestele ka enne viimast etappi, Silveston Saaremaa rallit Eesti meistritiitli absoluutarvestuses. 

«Ei saanud hommikul korralikult üles, hommikused katsed olid tagasihoidlikud, peale lõunat oli asi juba parem. Hooaeg on sujunud hästi, OT Racing on teinud head tööd ja on äärmiselt hea meel, et saime siin oma tiitli ära kindlustada,» rääkis Gross ralli finišis.

Teisele kohale tulid klassi N4 võitjad Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes kaotasid ralli lõppedes tiimikaaslastele 38 sekundiga. Kiireimad olid nad omas klassis ka punktikatsel, mis tähendab, et mehed said Lätist järjekordse maksimumi. 

«See oli usun üks keeruline ralli kõigile, eile tolmus ja pimedas sõitmine, täna saime märjal rajal sõita. Meie jaoks sujusid asjad hästi, tänane stardikoht oli hea ja suutsime kohe hommikul vahe teistega sisse sõita. Eesti meistrisarjas on nüüd asjad põnevad ja Saaremaal tuleb tõsine heitlus,» rääkis Tänak peale rallit. 

N4 klassi teised ja absoluudi kolmandad olid Kurzeme rallil Egon Kaur ja Erik Lepikson, kes kaotasid Tänakule 43,35. Selle klassi kolmandad ja absoluudi kuuendad olid meistrisarja liidrid Timmu Kõrge ja Erki Pints, kes kaotasid Kaurile 1.28. 

N4 klassi liidrina jätkavad Kõrge ja Pints (92 p), teised Tänak ja Järveoja (83 p), kolmandad Kaur ja Lepikson (56 p).

2WD klassis olid Kurzeme rallil võidukad Rainer Rohtmets ja Rauno Rohtmets, edestades 41 sekundiga Sander Pärna ja Ken Järveoja, kolmandad olid Roland Poom ja Taavi Udevald. Rahvuslikus E-rühmas said klassivõidu Ago ja Kalle Ahu, edestades Andrus Vahit ja Alo Ivaskit pisut üle paarikümne sekundi, kolmandad olid Edgars Balodis ja Modris Žeimuts.

Eesti autoralli meistrivõistluste viimane etapp, Silveston Saaremaa ralli sõidetakse 11.-12. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles